Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


 
Μεγάλη απορία προξενεί ο λόγος για τον οποίο πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα έσπευσαν να πανηγυρίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών για το “one man show” του Βενιζέλου ως νέου Προέδρου του Neo-ΠΑΣΟΚ. 
Το να σχολιάσει κανείς τη σκοπιμότητα διεξαγωγής αυτών των εκλογών όταν ο υποψήφιος είναι μόνον ένας, είναι μάταιο, καθώς σε κάθε περίπτωση καταδεικνύει τη «σύγχρονη» αντίληψη που επικρατεί στο μεταλλαγμένο Νέο-Πασοκ.
Φανερώνει ωστόσο τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των κύκλων εκείνων που θέλουν την Ελλάδα υπό ομηρεία και για να το επιτύχουν αυτό δεν θα διστάσουν να κάνουν οτιδήποτε, παραπληροφορώντας, εκβιάζοντας, χειραγωγώντας, με κάθε δόλιο τρόπο, την κρίση του Ελληνικού Λαού.
Και ας είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα!!!

Για όσους δε σπεύδουν να συγκρίνουν αυτή την εκλογή με εκείνη του 2004, απλά ξεχνούν βασικές λεπτομέρειες της πρόσφατης ιστορίας.

Το να προσπαθούν όμως, με περισσό θράσος, να στρεβλώσουν την ίδια την ιστορία, αποτελεί προσβολή προς όλους μας, αποτελεί προσβολή για τον Κερκυραϊκό λαό, αποτελεί προσβολή για την ίδια τη δημοκρατία.

Εξηγούμαι:

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για τον «Καλλικράτειο» Δήμο Κέρκυρας στις εκλογές του 2012, έχουν ως ακολούθως:

Πόλη Κέρκυρας: Ψήφισαν 807, Βενιζέλος 711, λευκά 89 και άκυρα 7
Αχαράβη: Ψήφισαν 239, Βενιζέλος 234, λευκά 5
Ερείκουσα: Ψήφισαν 29, Βενιζέλος 28, λευκά 1
Αργυράδες: Ψήφισαν 298, Βενιζέλος 236, λευκά 2
Παξοί: Ψήφισαν 42, Βενιζέλος 39, λευκό 3

Ήτοι, Ε. Βενιζέλος 1248 έγκυρα, χωρίς τα λευκά

Τώρα, ας θυμηθούμε λιγάκι ποια ήταν τα αποτελέσματα του 2007, ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Κέρκυρα, 11 Νοεμβρίου 2007
Ψηφίσαντες 9497

Γ. Παπανδρέου 6611
Ε. Βενιζέλος 2353
Κ. Σκανδαλίδης 402
Α/Λ 88
Ήτοι, 9366 έγκυρα, χωρίς τα λευκά!!

Παρόλα αυτά, πολλά προβεβλημένα στελέχη στην Κέρκυρα που είχαν ή ακόμη και σήμερα έχουν θεσμικό ρόλο, δημοσίως υποπίπτουν σε σοβαρότατο ολίσθημα, υποστηρίζοντας ότι οι συμμετέχοντες στις αντίστοιχες εκλογές του ’07 στην Κέρκυρα δεν ξεπέρασαν τις 4500-4800. Τούτο όμως δεν είναι απλά μια λανθασμένη ενημέρωση προς τον Κερκυραϊκό λαό. Τούτο αποτελεί μια ανεύθυνη πράξη που υποκρύπτει κάτι παραπάνω από άγνοια. 

Ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…

Μια απλή μαθηματική πράξη μας λέει ότι με 4800 ψηφίσαντες το 2007, το ποσοστό συμμετοχής του 2012, με 1248 ψηφίσαντες, είναι 26%.

Από την άλλη με τον αδιαμφισβήτητο -καθώς είναι ιστορικά καταγεγραμμένο- αριθμό των 9336 έγκυρων, χωρίς τα λευκά, το ποσοστό του 2012 σε σχέση με αυτό του 2007 φτάνει μόλις το 13,324%.
 
Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!!!

Για όποιον βιαστεί να αναρωτηθεί πως προέκυψε ο αριθμός των 200.000 συμμετεχόντων που δίνει η Ιπποκράτους και για τον οποίο βιάζονται να προβούν σε βαθυστόχαστες πανυγηρικές αναλύσεις, δεν μένει παρά να κάνει μια απλή αναγωγή σε σχέση με το 2007, ώστε να υπολογίσει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός προσέλευσης σε αυτή τη διαδικασία. Θυμίζω ότι συνολικά το 2007 είχαν ψηφίσει περί των 770.000!!
Ας αναρωτηθεί λοιπόν πως είναι δυνατόν η Κέρκυρα, με τα εξευτελιστικά ποσοστά συμμετοχής του 2012 (13,32% σε σχέση με το 2007) να έχει τόσο μεγάλη απόκλιση σε σχέση με το μέσο πανελλαδικό όρο. 

Ταπεινή μου γνώμη είναι πως το επίσημο αποτέλεσμα της Ιπποκράτους, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση των πολιτών και της βάσης του πάλαι ποτέ υπερήφανου, δυνατού και ενωμένου ΠΑΣΟΚ.
Όσο και αν προσπαθούν, εκτίθενται.

Οι πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, γύρισαν την πλάτη στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία παρωδία, γύρισαν την πλάτη στο Neo-ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο. Έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Οι δε επίδοξοι και φουριόζοι εξουσιαστές του Ελληνικού λαού απέδειξαν ότι όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, την ιστορική παράταξη, το λαό και τη χώρα, αλλά την ίδια τη δημοκρατία, την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, για το λόγο αυτό και τη βιάζουν χωρίς κανένα δισταγμό!!!

Ωστόσο, ο σοφός λαός μας γνωρίζει ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά….

Σπύρος Παγκράτης