Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να βρει τον "εκλεκτό" του....

pasok_logo
ΚΕΡΚΥΡΑ. «Εάν πήγαινα τώρα στο ΠΑΣΟΚ για τις προκριματικές εκλογές θα ήμουνα ανακόλουθος με τις δηλώσεις που έχω κάνει εδώ και δυο μήνες και αντίθετος με τις διαδικασίες που ως αυτοδιοικητικοί επιλέξαμε και ακολουθούμε», λέει ο Αλ. Αυλωνίτης. 


 Αναλόγως πως, και ο Σ. Μικάλεφ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να κριθεί από τις κομματικές διαδικασίες. Έτσι ακόμα κι αν η διασταλτική ερμηνεία των οδηγιών της εγκυκλίου Ξυνίδη επιτρέψει να μπουν στο ψηφοδέλτιο περισσότεροι απ' όσους έχουν μέχρι ώρας αξιολογηθεί, οι μέχρι τώρα γνωστοί δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τούτο σημαίνει ότι δεν επιθυμούν να υποστηριχθούν από το κόμμα και θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ως ανεξάρτητοι. Αυτό για τον Αυλωνίτη είναι βέβαιο, για τον Μικάλεφ όμως; 

Αποδυναμωμένος από την πάλαι υποστήριξη Δρυ, με την απουσία πολλών από 
τα στελέχη της Νέας Σελίδας, που αποσκίρτησαν στο διάβα της δημαρχιακής του θητείας και με την κερκυραϊκή περιφέρεια μια άγνωστη γι' αυτόν σαβάνα, η απόπειρα μπορεί να αποδειχθεί απέλπιδα. Ακόμα κι ο Πετσάλνικος θέλει και «... χείρα κίνει» για να μεσολαβήσει...
Στη νομαρχιακή πάντως ανακάλυψαν τις αδιευκρίνιστες πλευρές της εγκυκλίου κι έσπευσαν να ζητήσουν εξηγήσεις. Τις πρώτες απορίες προσπάθησε να διασκεδάσει η ίδια η Ιπποκράτους αποστέλλοντας ερμηνευτική της εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία «οι κάλπες δεν θα στηθούν σε κάθε Δήμο αλλά μόνο σε εκείνους που η κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων (ΕΑΥ) θα επιλέξει».

Η Ν.Ε. Κερκύρας ζήτησε λοιπόν να γίνουν και στην Κέρκυρα, προκριματικές καθώς επίσης και να ξεκαθαρισθεί ποιοι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο αυτών. Μέχρι στιγμής πάντως οι αξιολογηθέντες είναι οι Σαρλής, Μεταλληνός, Χαϊδόγλου, Δαγκλή και Βεντούρας. Κάποιες άλλες διερευνητικές επαφές, αποδίδεται στο γραφείο της Γκερέκου ότι κάνει, αλλά ακόμα κι αν αυτές έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα ώστε αυτοί να μπουν στη διαδικασία.
Πάντως ότι είναι να γίνει θα πρέπει να συμβεί μέσα στον Αύγουστο -χθες βιαστήκαμε να εκτιμήσουμε ότι μπορεί να γίνει στο πρώτο 15νθήμερο- με δεδομένη την κατάσταση όμως και το γενικότερο κλίμα μάλλον προς το τέλος του μήνα -και πάλι καλά- μπορεί να γίνει!

Στο μεταξύ οι εξελίξεις είναι μάλλον ραγδαίες και στο μέτωπο της Περιφέρειας αφού ο νομάρχης Ζακύνθου Δ. Γάσπαρος, που είχε αρχικώς ανακοινώσει την πρόθεσή του να χρισθεί υποψήφιος περιφερειάρχης στη συνέχεια ενεπλάκη με την πρωτοβουλία Φόρτε, τώρα δηλώνει πρόθυμος να διεκδικήσει τη δημαρχία του νησιού αποδυναμώνοντας κάθε προηγούμενη κίνησή του.

enimerosi.com