Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αποκαλυπτήρια για την «Κοινωνική Συμφωνία»

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΕΛΗ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» είναι το όνομα του νέου κόμματος που ίδρυσαν οι πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Πρόεδρος του κόμματος αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Χάρης Καστανίδης.

Αποκαλυπτήρια για την «Κοινωνική Συμφωνία»
Μιλώντας στην εκδήλωση, η κυρία Κατσέλη περιέγραψε ως σκοπό του κόμματος το να αναδείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν πέρα από τα εκβιαστικά διλήμματα και την καλλιέργεια του πανικού και του φόβου, υποστηρίζοντας ότι στην πορεία προς το δεύτερο μνημόνιο υπήρχαν διαπραγματευτικές δυνατότητες αλλά δεν υπήρξε το αναγκαίο πολιτικό θάρρος.
Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι στόχος του κόμματος είναι να παρουσιάσει μία στέρεη λύση για τον τόπο. Στο ερώτημα αν μπορεί να ξεπεράσει μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ΠαΣοΚ είπε ότι δεν έβλεπε παρόν και συμπλήρωσε: «εμείς μείναμε πιστοί στις προοδευτικές ιδέες που πάντα άλλαζαν την Ελλάδα» ενώ το ΠαΣοΚ κινείται πλέον σε άλλη πολιτική χωροταξία.
Προσδιόρισε τις οι αρχές της Κοινωνικής Συμφωνίας ως διεπόμενες από τις ιδέες του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού και του πολιτικού φιλελευθερισμού.
Αποκαλυπτήρια για την «Κοινωνική Συμφωνία»