Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ναι από Σπύρο Σαμοΐλη σε Τρεπεκλή για την προεδρία του ΔΗΠΕΘΕ

Ναι στην πρόταση του Δήμαρχου Γιάννη Τρεπεκλή να αναλάβει το ΔΗΠΕΘΕ είπε ο μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοΐλης, παρά την αντίθετη θέση που εξέφρασε (και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου) η παράταξη στην οποία ήταν υποψήφιος, η Λαϊκή Συσπείρωση του Μπ. Χαραλάμπους.
Μάλιστα, ο κ. Σαμοΐλης υπερψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία εκλογή στην οποία τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης (πρόσκεινται στο ΚΚΕ) δήλωσαν ότι απέχουν.
Αιτία της στάσης, σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, είναι η πολιτική θεώρηση της παράταξης Τρεπεκλή και του ίδιου του Δημάρχου καθώς και του κόμματος στο οποίο ανήκει, στη Ν.Δ., όπου προάγουν την εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, κάτι στο οποίο οι θέσεις αρχής της παράταξης και του κόμματος στο οποίο ανήκουν είναι στην ακριβώς αντίθετη πλευρά. Ο κ. Χαραλάμπους, πάντως, εξέφρασε την εκτίμησή του στο Σπύρο Σαμοΐλη, τους αγώνες του και τη διαδρομή του, δηλώνοντας ότι αν είχε εκλεγεί δήμαρχος ο ίδιος, αυτόν θα πρότεινε να αναλάβει τα θέματα του πολιτισμού ως τον ιδανικότερο.

Ποια είναι τα μέλη του νέου Δ.Σ.


Ο κ. Σαμοΐλης δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τη στάση της παράταξης στην οποία ανήκει, ωστόσο, έκανε αποδεκτή την πρόταση Τρεπεκλή και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να έχει συνάντηση τόσο με το Δήμαρχο όσο και με τα μέλη του νεοδιορισθέντος Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ ώστε να αναλάβει έργο.

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. είναι οι Βαρβάρα Βλάσση, Βασίλης Μαγουλάς, Γιάννης Δαφνής, Μαγδαληνή Σγούρου, Όλγα Καποδίστρια και Χρυσούλα Τόμπρου.

corfupress.com