Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

«Αγκάθι» τα ελλείμματα των δήμων

Μαύρη τρύπα 400 εκατομμυρίων βρήκε η τρόικα

«Τρύπα» 400 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά των δήμων εντόπισε η τρόικα, που από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ενόψει της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας συνεχίζονται με τον Εκόνομιστ να διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.


Τα οικονομικά στοιχεία της γενικής κυβέρνησης αποτελούν μεγάλο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή καθώς μπορεί ο τακτικός προϋπολογισμός να είναι εντός στόχων, αλλά οι υπόλοιποι φορείς του Δημοσίου και κυρίως οι δήμοι φαίνεται πως δεν μπορούν να σταματήσουν να παράγουν ελλείμματα.


Στις συζητήσει που θα έχουν υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας με τους υπουργούς αυτήν την εβδομάδα προεξέχουσα θέση έχουν και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πιέζει για νέα μέτρα που θα οδηγούν ακόμα και σε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.


Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για τα μέτρα ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να εφαρμοστούν μεταξύ 2011 και 2014.

ΣΚΑΙ