Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Το μακρύ ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου...

   Η πρόσκληση ήταν λιτή. Δεν μπορούσες να μαντέψεις τη σημασία της. Η εκδήλωση για την οποία μιλούσε, είχε τελικά πολύ μεγάλη σημασία γι ανθρώπους που αν κι έχουν ξεπεράσει την ηλικία που συνήθως πηγαίνει κανείς στο σχολείο, βρήκαν τον χρόνο και τη διάθεση να καθίσουν στα θρανία γι άλλη μία φορά και να πιάσουν τον μίτο από εκεί, που τον είχαν αφήσει χρόνια πριν.

    Η πρόσκληση, λοιπόν, ήταν από τη Λέσχη Ανάγνωσης του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Περιστερίου, η οποία είχε καλεσμένο έναν ποιητή, τον Παναγιώτη Κερασίδη. Αφορμή του καλέσματος ήταν το βιβλίο του με τον τίτλο «Λείπουμε».
    Στο τέλος υπήρχε η σημείωση ότι τη Λέσχη Ανάγνωσης συντονίζει ο Νίκος Κουνενής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Δύο καθηγήτριες, που παραδόξως δεν είναι φιλόλογοι, η γεωλόγος Πόπη Κοτσυφάκη και η φυσικός Αγγελική Φατούρου, ήταν οι υπεύθυνες του εγχειρήματος.

    Πολλοί από τους μαθητές του συγκεκριμένου λυκείου δεν είχαν ξαναδιαβάσει λογοτεχνία. Πολύ περισσότερο ποίηση. Τρία χρόνια μετά την εμπειρία δηλώνουν ενθουσιασμένοι. 

ΑΠΕ