Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

VPRC: Μεγάλα ζόρια για δικομματισμό, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

«Άπιαστο όνειρο» συνεχίζει να είναι η αυτοδυναμία για τον δικομματισμό σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα». Τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν μία σταθεροποίηση, στο 22% και 14,5% αντίστοιχα. Αύξηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον καταγράφεται ως τρίτη δύναμη.

Άνοδος και για την Χρυσή Αυγή, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ ο ΛΑΟΣ  βρίσκεται λίγο πάνω απο 3%. Σταθερά σε υψηλά ποσοστά το κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες". Εκτός Βουλής παραμένουν Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22%, το ΠΑΣΟΚ το 14,5, ΣΥΡΙΖΑ 13%, ΚΚΕ 11,5%, Δημοκρατική Αριστερά 10%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, Χρυσή Αυγή 5% και ΛΑΟΣ 3,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών στο 1,5%, η Δράση  στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%. Η «Αποχή», τα «Λευκά» και τα «Άκυρα» ανέρχονται στο 24,1%. Σημειώνεται πως το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει να ψηφίσει, με την αποχή να έχει πτωτικές τάσεις. 

http://tvxs.gr