Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Επίθεση των Ταλιμπάν και στην Ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν

Μετά τις 6 ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, οι μάχες τερματίστηκαν και 15 αντάρτες είναι νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών. Οι συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους Ταλιμπάν εναντίον πρεσβειών, τoυ κοινοβουλίου αλλά και στρατοπέδων την Κυριακή του Πάσχα δεν άφησαν έξω από το στόχαστρο και το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης στην Καμπούλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η επίθεση σημειώθηκε στις 13:46 ώρα Ελλάδος με πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων «στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν». «Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός», αναφέρει η ανακοίνωση. Οι 98 άνδρες της ελληνικής δύναμης στην περιοχή είναι καλά στην υγεία τους.


Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν κατά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν τις συντονισμένες επιθέσεις των Ταλιμπάν, σκοτώθηκαν 36 αντάρτες Ταλιμπάν και συνελήφθη ένας ενώ νεκροί είναι τρεις Αφγανοί στρατιώτες και δέκα τραυματίστηκαν.

Οι καμικάζι προσπάθησαν να εισβάλουν και στο κοινοβούλιο έχοντας πάνω τους εκρηκτικά αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, αναγκάζοντάς τους να οχυρωθούν σε γειτονικό κτίριο.

Σε άλλη συνοικία, οι καμικάζι οχυρώθηκαν σε κτήριο που βρίσκεται κοντά στο καινούργιο ξενοδοχείο Kabul Star Hôtel, περίπου 100 μέτρα από την αυστηρά φρουρούμενη είσοδο της συνοικίας, όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες και μια βάση της Isaf.

Επιθέσεις σημειώθηκαν επίσης σε κυβερνητικά κτίρια, στην αστυνομία και σε αμερικανική βάση στην επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, καθώς και στο αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ.

Ζημιές από ρουκέτες έχουν υποστεί οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, χωρίς να υπάρχουν θύματα.

http://www.koutipandoras.gr/?p=18717