Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΤΑΝΤΙΤΣ «Πολιτική πραγματικότητα η μεγάλη Αλβανία»

Πολιτική πραγματικότητα χαρακτήρισε το σχέδιο δημιουργίας μεγάλης Αλβανίας ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

«Πολιτική πραγματικότητα η μεγάλη Αλβανία»
Πολιτική πραγματικότητα χαρακτήρισε το σχέδιο δημιουργίας μεγάλης Αλβανίας ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και τόνισε ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος του Κοσόβου.

"Είμαι κατά της δημιουργίας μεγάλων εθνικών κρατών στα Βαλκάνια, επειδή αυτό παράγει απρόβλεπτα αποτελέσματα, αλλά η Σερβία ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες έχει λύση, αν κάποιος στη διεθνή κοινότητα τηρεί ευνοϊκή στάση στη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας", τόνισε ο κ. Τάντιτς.

Υπογράμμισε ότι η Σερβία πρέπει να βρει τον τρόπο να υλοποιήσει τα συμφέροντά της σε συνεργασία με τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις και τις γειτονικές χώρες και να επιλύσει τη σύγκρουση μια για πάντα προσθέτοντας όμως ότι πρέπει να εξευρεθεί λύση που δεν θα μετατρέψει τα Βαλκάνια πάλι σε πυριτιδαποθήκη.

"Η Σερβία δεν έχει συμφέρον να "παγώσει" το πρόβλημα, αλλά περισσότερο να το επιλύσει και πιστεύω ότι η λύση μπορεί να εξευρεθεί", σημείωσε. Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι μία αλλαγή συνόρων αποτελεί παράγοντα αστάθειας και τόνισε ότι η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου είναι επίσης μία προσπάθεια αλλαγής των συνόρων.
 
ΕΘΝΟΣ