Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σε υποχρεωτική αργία ο Π. Ψωμιάδης

Δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Σε υποχρεωτική αργία ο Π. Ψωμιάδης



Αθήνα
Σε αργία αναμένεται να τεθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας κ. Θύμιου Σώκου ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την ποινή φυλάκισης ενός έτους που του επεβλήθη από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, για τη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Ο κ. Σώκος αναμένει και επίσημα την κοινοποίηση της απόφασης σε βάρος του κ.
Παναγιώτη Ψωμιάδη από το Εφετείο στην Διοίκηση της Μακεδονίας, προκειμένου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

«Θα εφαρμοστούν απόλυτα όσα προβλέπονται στον "Καλλικράτη"»,
επισημαίνουν συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Π. Ψωμιάδης, ανεξαρτήτως αν προσφύγει τελικά στον Άρειο Πάγο, θα παύσει να ασκεί τα καθήκοντά του και θα μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του στον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο αδελφός του
Διονύσης Ψωμιάδης.

Στην περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή του Π. Ψωμιάδη στον Άρειο Πάγο δεν γίνει αποδεκτή, τότε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα τεθεί σε οριστική παύση. Διαφορετικά, θα μπορεί να επανέλθει στη θέση του.


Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Π. Ψωμιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5,άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει την επόμενη πολιτική κίνησή του, χωρίς να αποκλείει ακόμη και την ίδρυση κόμματος.


Παράλληλα, άφησε υπόνοιες για πολιτική δίωξη και επισήμανε:
«Από εμένα ξεκινά η κάθαρση και εύχομαι να συνεχιστεί. Να διωχθούν όλοι όσοι έχουν πάρει μίζες και έχουν καταχραστεί χρήματα του ελληνικού λαού».

«Εγώ όμως δεν καταχράστηκα, αλλά τροποποίησα το πρόστιμο των 90.000 ευρώ για παράβαση 1.000 ευρώ, όπως έχω το δικαίωμα, βάσει του νόμου. Ο άνθρωπος έπαθε καρκίνο, έκλεισε το βενζινάδικο, έχει πεθάνει πια, κι εγώ ακόμα τραβιέμαι»,
σημείωσε ο Π. Ψωμιάδης για την απόφαση του Εφετείου.

Ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ κ.
Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα τον επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης.

Όπως είπε, τον επισκέφθηκε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κ.
Πάνος Καμμένος και του εξέφρασε την συμπαράστασή του, ενώ του τηλεφώνησαν και αρκετοί περιφερειάρχες.

Ο Π. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι αν τεθεί σε αργία, πράγμα που θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιον, βάσει του «Καλλικράτη» θα τον αναπληρώνει ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.


«Και αν πάλι εκπέσω του αξιώματος μετά τον Άρειο Πάγο, γίνεται εκλογή μέσα στην αυτοδιοικητική μου ομάδα»,
σημείωσε, «Ο κ. Τζιτζικώστας είναι αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Εγώ είμαι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο "Καλλικράτης" το λέει ρητά: με αναπληρώνει ο πρώτος τη τάξει και ο αναπληρωτής νομάρχης. Και τα δύο αυτά στοιχεία, τα έχει ο αδελφός μου»...

ΤΟ ΒΗΜΑ