Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κρουαζιερόπλοιο France:Ετοιμάζεται μια νέα πλωτή «Γαλλία»

 
Ψηφιακή απεικόνιση του υπό ναυπήγηση «πιο σύγχρονου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου», σύμφωνα με τις φιλοδοξίες των κατασκευαστών του. Θα κάνει κουαζιέρες στη Μεσόγειο από το 2015.


Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο με το όνομα «France» θα ταξιδεύει σε λίγα χρόνια στα νερά της Μεσογείου. Ο διάδοχος του θρυλικού «France», του υπερωκεάνειου που πουλήθηκε για παλιοσίδερα το 2006, θα αρχίσει να κατασκευάζεται στα γαλλικά ναυπηγεία του Σεν Ναζέρ το 2013 με στόχο να καθελκυστεί το 2015. Δεν θα κάνει όμως το κλασικό υπερωκεάνειο ταξίδι από το λιμάνι του Μπορντό στη Νέα Υόρκη. Θα είναι το πιο σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες των κατασκευαστών του - βλ. http://www.reconstruirelefrance.com/ .
Τα σχέδια του νέου πλοίου κάνει ο Ντιντιέ Σπαντ, γιος του διακοσμητή του παλαιού «France», αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο. «Θα ήταν ιεροσυλία να αντιγράψω ένα θρύλο», αναφέρει ο ίδιος. Το νέο πλοίο θα είναι ένα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Λίγο ξύλο, πολύ γυαλί, Κεβλαρ και άλλα μοντέρνα υλικά, απλές γραμμές με μερικές πινελιές Αρ Ντεκό. Οι καμπίνες θα είναι ευρύχωρες, όλες με μπαλκόνι και άνετα κρεβάτια, μεγάλα μπάνια με χωριστό ντους - και ένα πραγματικό ντρέσινγκ ρουμ.
Για τη γαστρονομία θα φροντίζουν έξι ή επτά εστιατόρια με διαφορετικές εθνικές κουζίνες το καθένα. Θα υπάρχει ακόμη ένα καζίνο, δύο πισίνες, σπα και ένας πραγματικός κήπος επιφανείας 1.500 τ.μ. που θα δίνει την εντύπωση στους επιβάτες ότι βρίσκονται σε εξωτικό νησί.
Το νέο «France» θα έχει μήκος 270 μέτρα και θα μεταφέρει 600 επιβάτες διαθέτοντας 14 καταστρώματα. Η επιφάνεια της μικρότερης καμπίνας θα είναι 32 τ.μ. και της μεγαλύτερης 150 τ.μ. Υπολογίζεται ότι η κρουαζιέρα μίας εβδομάδας θα κοστίζει από 2.000 ως 7.000 ευρώ το άτομο, ανάλογα με την καμπίνα και την εποχή.


TO BHMA