Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αναστέλλουν τις προμήθειες σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής


   Να διακόψουν την προμήθεια υλικών σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τον Ευαγγελισμό, το Αττικό και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, αποφάσισαν οι προμηθευτές που προειδοποιούν, με ανακοίνωσή τους, ότι ενδέχεται να σταματήσουν να προμηθεύουν με υλικά και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, αν δεν εξοφληθούν άμεσα.


    Πριν από τρεις μήνες τα υπουργεία Υγείας και Οικονομίας είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές, ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ. Όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών, το υπουργείο Υγείας "αθέτησε την υπόσχεση αναφορικά με τον τρόπο εξόφλησης των καθυστερημένων οφειλών των νοσοκομείων προς τις εταιρείες, μέλη του συλλόγου". Όπως τονίζουν, δεν τηρήθηκαν όσα συμφωνήθηκαν σχετικά με τον τρόπο εξόφλησης για τις οφειλές των ετών 2007, 2008 και 2009 καθώς και για την εξόφληση των χρεών του τρέχοντος έτους.

    Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, επίσης, πως "παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, ότι πλέον τα τιμολόγια του 2010 θα εξοφλούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών νόμων, δηλαδή εντός 60 ημερών, ελάχιστα νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε εξόφληση των τιμολογίων του Ιανουαρίου 2010"

ΑΠΕ