Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

"Έφυγε" ο Μ. Έβερτ

   "Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.

    Θερμά συλλυπητήρια εξέφρασαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

    «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός μαχητικού πολιτικού» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμά του, αναφέροντας πως «η πορεία του χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και αγωνιστικότητα για τις ιδέες και τις αρχές του".

    "Υπήρξε μία πολύ σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολιτευτική πορεία της", επισήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος.

    Τη λύπη του για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα «μαχητικό πολιτικό, που αγωνιζόταν με σθένος για τις ιδέες και τις αρχές του».

    "Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι "ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ένας Αγωνιστής της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας".

    "Με οδύνη αποχαιρετώ τον σημαντικό Πολιτικό, τον ξεχωριστό Άνθρωπο, το μεγάλο Φίλο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Στην απώλεια ενός πραγματικού ευπατρίδη της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, σε δήλωσή του.

    "Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ευπατρίδης της πολιτικής", υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη.

    Τη θλίψη της για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά. 

ΑΠΕ