Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στο «κόκκινο» τα επίπεδα τρομοκρατικής απειλής κατά των ΗΠΑ

http://www.uib.no/imagearchive/produktbilde_11._september.JPG
Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζανέτ Ναπολιτάνο προειδοποίησε ότι η τρομοκρατική απειλή εναντίον των ΗΠΑ είναι από κάποιες απόψεις «στα πιο υψηλά επίπεδα» από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Εκτός από τις απειλές από την αλ Κάιντα, η Ναπολιτάνο επεσήμανε ότι η χώρα αντιμετωπίζει απειλές από όσους έχουν εμπνευστεί από την οργάνωση και από ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ.
«Η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελαυταία δέκα χρόνια -και εξακολουθεί να εξελίσσεται- ώστε, από κάποιες απόψεις, η απειλή που αντιμετωίζουμε να είναι στα πιο υψηλά επιπεδα από την εποχή των επιθέσεων (της 11ης Σεπτεμβρίου)», δήλωσε η Ναπολιτάνο μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.
Επεσήμανε επίσης ότι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ίσως βρίσκονται ήδη στη χώρα άνθρωποι που επιθυμούν να εξαπολύσουν επιθέσεις και ότι «θα εξαπολύσουν βίαιες επιθέσεις χωρίς ή με μικρή προειδοποίηση».
«Όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ μία νέα τρομοκρατική επίθεση και δεν μπορούμε να κλείσουμε τη χώρας μας σε γυάλινο θόλο», υπογράμμισε η Ναπολιτάνο. «Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στη χώρα μας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ