Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΝΤ: «Έτοιμο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων από την Αθήνα»

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ David Hawley
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ David Hawley


Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσιγκτον Θάνου Δημάδη

Διπλό μήνυμα που «αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των συνεντεύξεων Τύπου έστειλε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον το ΔΝΤ.

Κατά τη διάρκεια
προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού David Hawley σε ερώτηση του ΣΚΑΪ αν η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προσυμφωνήσει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της Τρόϊκας το συνολικό πλάνο ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει από μόνη της ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σκοπό το μεγαλύτερο δυνατόν οικονομικό ανταποδοτικό όφελος. Ρόλος του ΔΝΤ από εκεί και πέρα είναι να παρέχει την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη που απαιτείται». Σε ερώτηση για το αν οι τριβές μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας απειλούν τη συνέχιση του μνημονίου απάντησε ότι "το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο".

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, έγκυρη πηγή του ΔΝΤ που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση είπε στο ΣΚΑΪ ότι "το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και η διαχείριση με αξιοποιήσιμο τρόπο της δημόσιας περιουσίας έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο".


Κατά τ' άλλα
, ο κ. David Hawley σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε η κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν παίρνει εντολές από την τρόικα, επανέλαβε ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις προσπάθειες που γίνονται από μέρους της κυβέρνησης και ότι προκάλεσε λύπη η αντίδραση αυτή από μέρους της. Τέλος, στο ερώτημα του ΣΚΑΪ αν το ΔΝΤ πρόκειται να συναινέσει σε τυχόν κατάργηση των προφορικών συνεντεύξεων που γίνονται στη χώρα μας από τους εκπροσώπους της τρόϊκας, ο κ. Hawley απάντησε με νόημα ότι η επικοινωνία είναι ένα απαραίτητο εργαλείο, ωστόσο, πρόσθεσε ότι το ταμείο δεν επιμένει σε αυτή καθ' αυτή τη συγκεκριμένη μορφή που πρέπει να έχει αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας. 

ΣΚΑΙ