Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Οι νέοι άνδρες θέλουν πιο πολύ να γίνουν μπαμπάδες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ανατρέπεται το στερεότυπο που θέλει τους νέους άνδρες να προτιμούν την εργένικη ζωή χωρίς παιδιά και τις γυναίκες να επιδιώκουν να παντρευτούν και να γίνουν μητέρες, όπως αποκαλύπτει η μεγαλύτερη σχετική έρευνα που έχει γίνει ως τώρα στις ΗΠΑ. Σε μια «αντιστροφή» των φύλων, το 50% των ερωτηθέντων ανδρών ηλικίας από 21 ως 35 ετών επιθυμεί να κάνει παιδιά, τη στιγμή που για τις νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 46%.

Οπως αποκαλύπτει η αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιου Τζέρσεϊ, στην οποία συμμετείχαν 5.200 άτομα, οι άνδρες έχουν αρχίσει να αποκτούν περισσότερο «γυναικεία» χαρακτηριστικά και οι γυναίκες «ανδρικά»- και αυτό δεν σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία. Οι άνδρες αφήνουν πίσω το στυλ του σκληρού ή μποέμ εργένη, ενώ οι γυναίκες μοιάζουν αποφασισμένες να διατηρήσουν την ελευθερία τους και τείνουν σε μια ζωή χωρίς πολλές δεσμεύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 16% των άτεκνων γυναικών ηλικίας από 35 ως 44 ετών επιθυμεί να κάνει παιδιά, ενώ για τους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 27%. Επίσης, εκεί που το 58% των ανδρών θεωρεί πολύ σημαντικό τον προσωπικό του χώρο, την ίδια άποψη έχει το 77% των γυναικών.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όμως επιθυμούν οι γυναίκες να περιχαρακώσουν και το δικαίωμα να ικανοποιούν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και χόμπι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το 78% των γυναικών και μόλις για το 64% των ανδρών. Οσο για τα βράδια που μια γυναίκα και ένας άνδρας έχουν δικαίωμα να περνούν με τους φίλους τους, αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για το 35% των γυναικών και το 23% των ανδρών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι άνδρες έχουν γίνει πιο ρομαντικοί, καθώς το 50% δηλώνει ότι έχει ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, ενώ μόνο το 44% των γυναικών ισχυρίζεται το ίδιο.

Επίσης όταν αναζητούν έναν σύντροφο και τα δύο φύλα φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό δεν λαμβάνουν υπόψη κοινωνικά στοιχεία, όπως η θρησκεία ή το χρώμα. Το 83% των ανδρών και το 63% των γυναικών δεν θα δώσει σημασία στη θρησκεία του άλλου, ενώ όσον αφορά τη φυλή, δεν θα βαρύνει υπέρ ή κατά ενός υποψήφιου συντρόφου για το 80% των ανδρών και το 71% των γυναικών.

TO BHMA