Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ισπανία: Φορολογικές ελαφρύνσεις μετά την εκτίναξη της ανεργίας των νέων


http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReQ-oLMIKTGGs3NMt-IVmwmHEu5VSATqeKSVu_pamfc_5on3kT
Σε φορολογικές ελαφρύνσεις προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να ενθαρρύνει τις προσλήψεις νέων και μακροχρόνια ανέργων σε μία προσπάθεια να περιορίσει την ανεργία των νέων η οποία έχει αγγίξει το 43%.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση των φόρων κοινωνικής ασφάλισης για τις εταιρείες της τάξης του 75 με 100% στις προσλήψεις νέων ηλικίας έως 30 ετών και μακροχρόνια ανέργων, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Απασχόλησης Valeriano Gomez, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Τα κίνητρα θα διαρκέσουν ένα χρόνο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης το 2011.

Παράλληλα, κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Alfredo Perez Rubalcaba ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν νέες επιδοτήσεις για την κατάρτιση ανέργων εργαζομένων. Ειδικότερα, το πρόγραμμα των επιδοτήσεων θα κοστίσει 400 εκατ. ευρώ, ενώ η επιδότησή του κατά το ήμισυ θα επιτευχθεί μέσω της μείωση των δαπανών των υπολοίπων υπουργείων.

Το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας, το οποίο ανέρχεται στο 20%, είναι το υψηλότερο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγγίζει το 43% για ηλικίες μικρότερες των 25 ετών.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr