Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τα πεπραγμένα της επίσκεψης του Ηλία Μπεριάτου στη Ζάκυνθο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Τα πεπραγμένα της επίσκεψης του Ηλία Μπεριάτου στη Ζάκυνθο  

Συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ – Συμμαχία για το Περιβάλλον την Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό», επισκέφθηκε χθες 5/10/2010, την Ζάκυνθο προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους φορείς και τις υπηρεσίες της πόλης και του νησιού.

Ειδικότερα, ο κ. Μπεριάτος επισκέφθηκε το πρωί την Ένωση Aγροτικών Συνεταιρισμών, όπου αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, και εξέφρασε τη θέση του για την ανάγκη σύνδεσης της νησιωτικής γεωργίας με τον ποιοτικό τουρισμό με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβη στο Δήμο Ζακυνθίων όπου αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Έπειτα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δήμο Αλυκών όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου συνομίλησε με τον  υποδιοικητή και τους εργαζομένους, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τα Μ.Μ.Ε. της Ζακύνθου, για τα οποία εδήλωσε ότι η νέα αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να τα στηρίξει ώστε να επιτελέσουν ουσιαστικά το έργο τους. Το απόγευμα, συναντήθηκε με υποψηφίους για το Δήμο Ζακύνθου, όπου ανέλυσε τα έργα υποδομής που επιβάλλονται και τα οποία θα στηρίξει ως περιφερειάρχης, για την αναπτυξιακή πορεία της Ζακύνθου.