Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από την επίθεση στο Πρωτοδικείο

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναλαμβάνει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναλαμβάνει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού και Χ. Χατζημιχελάκη, η δίκη των οποίων ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.
Η οργάνωση εκτοξεύει ακόμη απειλές κατά της Δικαιοσύνης: «Σύγχρονοι ιεροεξεταστές-δικαστές δεσμευόμαστε πως για κάθε χρόνο φυλάκής που θα ακούνε τα αδέρφια μας θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος».
«Αν κάποιοι θεωρούν ότι τα αδέρφια μας είναι τα εύκολα θηράματα και ''μαγειρεύουν'' τον τιμοκατάλογο με τις ποινές που επιθυμούν να τους βάλουν για να πληρώσουν ακριβά τον λογαριασμό, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι βαθιά νυκτωμένοι και ότι από ΄δω και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γι 'αυτό καλό θα ήταν το επερχόμενο δικαστήριο να γίνει με τους δικαστές να φοράνε μαύρες κουκούλες και να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ποτέ και πουθενά», σημειώνεται σε άλλο σημείο της προκήρυξης.
Εξαπολύεται ακόμη επίθεση εναντίον του δικαστικού, αλλά και του σωφρονιστικού συστήματος, ενώ ο συντάκτης προειδοποιεί ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις.
Η προκήρυξη υποράφεται ως «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Κομάντο Horst Fantazzini».
Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στο Πρωτοδικείο σημειώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου. Από την ισχυρότατη έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρητικού μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας, που είχε κλαπεί και ήταν σταυθευμένη έξω από το κτήριο, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές. 

NAFTEMPORIKI.GR