Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Θωμάς Ρομπόπουλος: «Δε θα διαγραφώ. Θα φύγω!»

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (Βάσω Παπανδρέου, Έκτορα Νασιώκα και Δημήτρη Κρεμαστινό) το μήνυμά του στην Κυβέρνηση έστειλε χτες ο βουλευτής της Α’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος. Μιλώντας στο tvxs ο κ. Ρομπόπουλος δηλώνει ότι δεν θα ξαναψηφίσει νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η Κυβέρνηση εάν δεν έχει προηγηθεί διάλογος με την Κοινοβουλευτική ομάδα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε προηγουμένως ο Προϋπολογισμός του 2011 ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν ήρθε σε συνεννόηση με κανένα άλλο «πράσινο» βουλευτή.
Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)

Κύριε Ρομπόπουλε, μας ξαφνιάσατε με την τοποθέτησή σας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού του 2011 καθώς δηλώσατε: «η κυβέρνηση έχει πάρει πολλά μέτρα, ας της δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία». Προσωπικά δίνετε τελευταία ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ;
Η Κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως τώρα έφερε έναν προϋπολογισμό που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τον συζητήσουμε. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας. Γνωρίζουμε πως η αγορά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Οι υγιείς επιχειρήσεις πλέον καθίστανται προβληματικές, εργαζόμενοι μένουν άνεργοι και όλα αυτά δυστυχώς δεν τα συζητήσαμε στη Βουλή. Χτες δήλωσα πως θα πρέπει να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό του 2011 αλλά ποτέ ξανά, προσωπικά, δεν θα ψηφίσω ένα νομοσχέδιο του οποίου δε θα προηγηθεί συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.
Δεν θα ψηφίσετε άλλο νομοσχέδιο ακόμα και αν αυτό σημαίνει τη διαγραφή σας;
Δεν θα προλάβει να διαγραφεί ο Ρομπόπουλος. Θα φύγω.
Προηγήθηκε επαφή σας με άλλους «δυσαρεστημένους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Όχι δεν έχω μιλήσει με κανέναν.
Δηλώσατε επίσης πως έχετε ζητήσει ραντεβού με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ωστόσο δεν έχετε συναντηθεί μαζί του.
Αυτά που είπα στη Βουλή ήθελα να τα επισημάνω κατ’ ιδίαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και όχι μέσα στη Βουλή. Όπως καταλαβαίνετε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ένα βαρύ πρόγραμμα. Η δική μου η σειρά για να συναντηθώ μαζί του δεν έχει έρθει ακόμα αλλά και εγώ έπρεπε να μιλήσω.

Επικοινώνησε μετά τη χτεσινή σας τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κάποιος από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου;
Ναι, με ενημέρωσαν πως θα συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό όταν θα γίνει η συνάντηση με τους αναπληρωτές εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας.
Δεν νομίζετε πως πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στις «μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού» που τόσες φορές επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη;
Οι θυσίες αυτές έπρεπε να είχαν γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δεν είναι δυνατό να έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έλλειμμα ύψους 3% και η Ελλάδα να έχει έλλειμμα σχεδόν 16%. Διαφορετικά αν αποφασίσουμε πως δεν θέλουμε τις θυσίες τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη. Αν όμως θέλουμε να συνεχίσουμε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις. Έχουμε ορισμένες υποχρεώσεις. 

tvxs.gr