Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πήξαμε στους "πολιτικούς" φελλούς - απατεώνες....



Απάντηση του CorfuPress, μετά απο τη δημοσίευση άρθρου που σύρραψε-υπέκλεψε και τελικά υπέγραψε ως δικό του, ο Γ. Βλαχόπουλος.

Όταν το κ(λ)όπυραϊτ γίνεται βαθυστόχαστο...

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 15:29
http://4.bp.blogspot.com/_EuGW_g_7yOY/THwKVgHvEXI/AAAAAAAAA-g/tI7dZ1nTPVE/s1600/blaxopouylos_g.jpg

Εύστοχη και αποκαλυπτική η ανακάλυψη του blog «Liston Place» (listonplace.blogspot.com) ότι πρόσφατο άρθρο του πρώην μέλους της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Γ. Βλαχόπουλου που δημοσιεύτηκε σε πολλά ΜΜΕ της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων και στο CorfuPress.com, δεν αποτελεί προϊόν δικής του εργασίας αλλά συρραφή άρθρων του Στάθη από την Ελευθεροτυπία.
Και δεν θα υπήρχε κανένα μεμπτό, αν ο υπογράφων το άρθρο είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για πνευματική εργασία άλλου και ότι ο ίδιος συνυπόγραφε ή υπερθεμάτιζε όσα ο καλός δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος ανέφερε στα σημειώματά του.
Με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία για διάχυση της πληροφορίας και την έλλειψη δεοντολογίας -ακόμα και εντός του «συναφιού μας», των δημοσιογράφων- αποτελεί φαινόμενο των ημερών να «υφαρπάζεται» η σκέψη και η πνευματική εργασία. Όχι για να διαχυθεί (αυτό θα ήταν άλλωστε ευχής έργο) αλλά για να πιστωθεί στον «αρπαγέα» της.
Πολλά είναι τα καθημερινά παραδείγματα στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ. Καθημερινά ανακαλύπτουμε και εμείς στο CorfuPress.com δικά μας κείμενα να αναγιγνώσκονται ή αναμεταδίδονται ως «δικά τους», χωρίς ουδεμία αναφορά στην πηγή.
Μόνο που, αυτό, είναι επικίνδυνο διότι κάθε λάθος δεν πιστώνεται πλέον στον πραγματικό παραγωγό της πληροφορίας ή της σκέψης, αλλά σε αυτόν που την υφαρπάζει χωρίς καν να έχει πρόσβαση στις πρωτογενής πληροφορίες ή πηγές σκέψης! Με κίνδυνο να εκτεθεί διπλά!
Φιλοξενούμε το κείμενο που μας έστειλε το «Liston Place» με μία συμβουλή σε όλους όσοι αρθρογραφούν, δημοσιογραφούν ή, γενικώς, συγγράφουν: η αναφορά στην πηγή δεν αφαιρεί ή υποβαθμίζει το κύρος, αντίθετα, λειτουργεί με προστιθέμενη αξία. Φανερώνει άνθρωπο που διαβάζει, αναζητά, συζητά, ερμηνεύει, αξιολογεί και, εν τέλει, λειτουργεί ως πραγματικός πολίτης σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει από ιδιώτες (από τη λέξη –αντιδάνειο, “idiots”).
Διαβάστε το ΕΔΩ

http://listonplace.blogspot.com/2010/12/corfupress-corfutime.html

Υ.Γ.: Το CorfuPress.com δεν πρόκειται να σταματήσει να φιλοξενεί οποιοδήποτε άρθρο ό,τι και αν λέει αυτό, εφ΄ όσον δεν προσβάλλει ή παραπλανά. Το περιεχόμενο του κάθε άρθρου, άλλωστε, είναι ευθύνη του υπογράφοντα.