Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Το διεθνές φεστιβάλ κρίκετ στην Κέρκυρα

ΑΘΗΝΑ. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Πολιτείας της Βικτώρια, πρώην Υπουργό Τουρισμού κ. Τζων Πανταζόπουλο και την αποστολή αθλητών κρίκετ (30 αθλητές και συνοδοί), ελληνικής καταγωγής, από την Αυστραλία, η οποία θα λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρίκετ (Μάιος- Οκτώβριος 2010) που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία σε ετήσια βάση από το 1997 έως σήμερα στην Κέρκυρα.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, συνεχάρη την Ομοσπονδία για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Φεστιβάλ που προωθεί την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και του αθλητικού τουρισμού της χώρας μας κυρίως διαμέσου της συμμετοχής των ελλήνων της διασποράς.
Στο Διεθνές Φεστιβάλ συμμετέχουν ετησίως πάνω από 500 ξένοι και ομογενείς αθλητές από χώρες που καλλιεργούν το άθλημα όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Ινδία, το Πακιστάν, η Ολλανδία κλπ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης των διμερών αθλητικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας στο πλαίσιο υπογραφής Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Την αποστολή συνόδευαν το μέλος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Δημητρίου, εκπρόσωποι του Αυστραλιανού Οργανισμού «Αθλητισμός χωρίς Σύνορα», μέλη του Δ.Σ. του Μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «Αυστραλό-Ελληνικό Συμβούλιο Κρίκετ» καθώς και ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Αυστραλίας κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης.

enimerosi