Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ξεσηκώνεται και το Ομάν

Ξεσηκώνεται και το Ομάν

Σε πλατεία της πόλης Σοχάρ του Ομάν συγκεντρώνονται διαδηλωτές ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας, μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, που έχουν στήσει οδοφράγματα στους δρόμους της βιομηχανικής αυτής πόλης, από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι.
Επίσης, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο σημείο που είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Γης, την οποία ονόμασαν πλατεία της Μεταρρύθμισης.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς είναι οι πρώτες στο Ομάν, ένα σουλτανάτο σε στρατηγικό σημείο στην είσοδο του Κόλπου.
Την Κυριακή, ο σουλτάνος Καμπούς ανακοίνωσε έκτακτα κοινωνικά μέτρα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εντάσεις στη χώρα του, η οποία ελέγχει την ασφάλεια στα στενά του Ορμούζ, απ'όπου περνά το 40% των εξαγωγών πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι δρόμοι της βιομηχανικής περιοχής Σοχάρ έχουν αποκλειστεί από τους διαδηλωτές και ένα σουπερμάρκετ έχει τυλιχτεί στις φλόγες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

ΕΘΝΟΣ