Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Επιχείρηση «σκούπα» στο Μαντούκι – Συνέλαβαν δεκαέξι λαθρομετανάστες και ένα Αφγανό για οπλοκατοχή


altΕπιχείρηση «σκούπα» πραγματοποίησαν χθες βράδυ αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ σε παλαιά κτίρια στο Μαντούκι, όπου και συνέλαβαν δεκαέξι λαθρομετανάστες και έναν Αφγανό για οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δεκαέξι αλλοδαποί εκ των οποίων δώδεκα υπήκοοι Αφγανιστάν, τρεις υπήκοοι Παλαιστίνης και ένας υπήκοος Αλγερίας οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος δέκα εξ αυτών υφίσταται το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας λόγω διοικητικής απέλασης και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την απέλασή τους.
Στους ίδιους χώρους συνελήφθη και ένας Αφγανός υπήκοος, για παράνομη οπλοκατοχή – οπλοφορία και για πλαστογραφία. Κατείχε και έφερε αντικείμενα (όπως π.χ πτυσσόμενο μαχαίρι και νουμτσάκου), τα οποία υπάγονται στην κατηγορία που προσδιορίζει ο νόμος ως όπλα και κατείχε επίσης τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητος διαφόρων υπηκοοτήτων, εκ των οποίων το ένα απεικόνιζε τον ίδιο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, σε σχέση με αυτά που δήλωσε.

Με τη δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
 


Εξαθλίωση... Μετανάστες στο Μαντούκι έκλεψαν γλυκά από βαφτίσια!Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 21:31
alt

Εκτός ελέγχου τείνει να ξεφύγει η κατάσταση στην περιοχή του Μαντουκιού, με την παρουσία των οικονομικών μεταναστών πιο έντονη από ποτέ και τους κάτοικους να διαμαρτύρονται για έξαρση μικροεγκληματικότητας. Σύσκεψη για το θέμα θα γίνει αύριο στην Περιφέρεια, ενώ σήμερα η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση – σκούπα στην ελαιουργία.

Κλέβουν ψωμί και τυρόπιτες για να φάνε...


Τις τελευταίες ημέρες, οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εντόνως και ζητούν από τους φορείς της πολιτείας και την Αστυνομία να παρέμβουν, υποστηρίζοντας ότι το Μαντούκι έχει ήδη μετατραπεί σε γκέτο και πως οι ίδιοι φοβούνται μετά τις 9 το βράδυ, όταν πέσει ο ήλιος, να κατέβουν από τα σπίτια τους.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό όταν την Κυριακή, σε βάπτιση που πραγματοποιήθηκε στο Μαντούκι, οι μετανάστες λόγω της πείνας τους έκλεψαν τον πάγκο με τα γλυκά που ήταν στο προαύλιο της Εκκλησίας την ώρα που τελούταν το μυστήριο! Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε στο CorfuPress.com η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαδουκιού Νικολέττα Καββαδία, τουλάχιστον τέσσερις φορές μπήκαν μετανάστες σε φούρνο και καταστήματα τροφίμων για να κλέψουν τρόφιμα...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Σήμερα το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων Ανδρέας Κουρής επισκέφθηκε το Γ.Γ. της Περιφέρειας Κώστα Γεωργαλίδη, από τον οποίο ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας, πριν η κατάσταση ξεφύγει και δούμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις να εκτυλίσσονται στο Μανδούκι.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Παπουτσή

Έτσι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη νέα σύσκεψη, στις 12:30, στα γραφεία του Περιφερειάρχη, με τη συμμετοχή του Κ. Γεωργαλίδη, του δημάρχου Σωτήρη Μικάλεφ, του Αστυνομικού Διευθυντή Θ. Γιώτη και του αντιδήμαρχου Ανδρέα Κουρή, παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή φορέων της Κέρκυρας, ώστε να προχωρήσουν σε παράσταση στο νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Θα ζητήσουν αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης στην περιοχή αλλά και υλοποίηση των χρόνιων υποσχέσεων της πολιτείας για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών.

 corfupress