Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δ. Αθηναίων: Μόλις 4% η διαφορά Κακλαμάνη, Καμίνη


9/9/2010

Οριστικά υποψήφιος και ο Αλαβάνος

Μαζί, τελικά, Δημαράς - Μητρόπουλος

 
Δυσκολότερη απ’ ότι είχε αρχικά διαφανεί θα είναι για τον Νικήτα Κακλαμάνη η μάχη για το Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι» (διεξήχθη από 6 έως 8/9 σε δείγμα 1000 ατόμων) αν στο δεύτερο γύρο βρεθεί αντιμέτωπος με τον υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Γιώργο Καμίνη η διαφορά τους θα είναι μόλις 4% (31 έναντι 27%)!


Και σε αυτή την περίπτωση η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 42% (αναποφάσιστοι: 15%, λευκό-άκυρο: 12%, αποχή: 13%, δεν απαντώ: 2%).

 

Οριστικά υποψήφιος και ο Αλαβάνος

Στην ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αθήνας προχώρησε πριν από λίγα λεπτά ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, "ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό".
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι "δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων".
Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι με την κάθοδό του στις εκλογές και "τις συνεργασίες με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, θα επιδιώξουμε την αποφασιστική καταδίκη του Μνημονίου και των πολιτικών δυνάμεων που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση".
Ανέφερε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή ενότητα, ενώ για την περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι ενωτικό και είναι ανοιχτό σε μεγαλύτερη διεύρυνση.

ΣΥΝ: Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή;

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ χαρακτηρίζει την κίνηση προσπάθεια αποδυνάμωσης της ενωτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή Αλαβάνου. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: "Η σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλ. Αλαβάνου εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής έρχεται να αποδυναμώσει την ενωτική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς σε μια στιγμή που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωσή της στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου. Ουσιαστικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ανακόψει την αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και αντιμάχονται την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικα. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή; Ο ΣΥΝ, μετά την εξάντληση όλων των δυνατών προσπαθειών για την ενιαία έκφραση της ριζοσπαστικής αριστεράς στις προσεχείς εκλογές στην περιφέρεια της Αττικής, θα κινηθεί στη βάση της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του."

 

Μαζί, τελικά, Δημαράς - Μητρόπουλος


Σε συμφωνία ο Γιάννης Δημαράς να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο Αλέξης Μητρόπουλος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αθηνών κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Δημαράς και Μητρόπουλος είχαν σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με πρωτοβουλία του γνωστού εργατολόγου και συμφώνησαν να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο.

Την πρώτη ανακοίνωση αναμένεται να την κάνει ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που έχει προγραμματίσει σήμερα το βράδυ.

Ωστόσο, ερώτημα παραμένει τι θα κάνει ο ΣΥΝ και ο Αλέξης Τσίπρας μετά από αυτό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τον Γιάννη Δημαρά (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7947). Βεβαίως, εκεί που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα φαίνεται ότι η στήριξη του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου είναι μονόδρομος για την Κουμουνδούρου. 

aftodioikisi.gr