Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο» στις 17 Ιουνίου

«Είναι η ώρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας»
http://img.protothema.gr/49B013D91EFB2A20F45434AC63D96728.jpg

Ισχυρή λαϊκή εντολή ζήτησε από το Αγρίνιο το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», που είχε θέσει και την Παρασκευή, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του.
«Όποιος δεν θέλει το Μνημόνιο, μια μόνο αποτελεσματική πολιτική επιλογή έχει: ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιτέθηκε στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι φεύγουν, αφού λεηλάτησαν τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευτεί τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης, να υψώσει ασπίδα προστασίας για εκείνους που πλήττονται από την κρίση και να εφαρμόσει μέτρα άμεσης απόδοσης και αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα.
Χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου «δημοψήφισμα για το Μνημόνιο», ενώ είπε για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αποτελούν «ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, που οργάνωσε το σάπιο, εξαρτημένο, διεφθαρμένο και ανυπόληπτο πολιτικό κατεστημένο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού».
«Βουλιάζει το τρίγωνο της αμαρτίας: οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της Τρόικας. Όταν το πολιτικό σύστημα παρακμάζει, δεν μπορεί ούτε να υποβάλει -και πολύ περισσότερο- ούτε να επιβάλει στην κοινωνία την κινδυνολογία του» τόνισε επίσης.
Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπογράμμισε ότι, αφού υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση, τώρα ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της. «Ποιον από τους δύο Βενιζέλους να πιστέψουμε;  Της επαναδιαπραγμάτευσης ή της κινδυνολογίας για την επαναδιαπραγμάτευση;» αναρωτήθηκε.
Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «είναι ο πρόθυμος υπηρέτης όλων των μεγάλων συμφερόντων», που νεκρώνει τις τοπικές αγορές, κλείνει μαγαζιά, αυξάνει την ανεργία.
Κλείνοντας την ομιλία του, ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή, «γιατί», όπως είπε, «τώρα είναι η ώρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Για την αποκατάσταση της εθνικής και της λαϊκής κυριαρχίας. Για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και προοπτικής».
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ