Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΔΝΤ: Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις εκλογές

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπό τον Πολ Τόμσεν αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόουλεϊ. «Αναμένουμε με ενδιαφέρον να έχουμε επαφές με την κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί», ανέφερε.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει «τεχνική προετοιμασία» για όλα τα ενδεχόμενα στην ευρωζώνη, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα επανέλαβε ότι «σεβόμαστε την πολιτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, για το αν υπάρχουν σχέδια περιορισμού των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Χόουλεϊ ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε.


Αυτή είναι η αποστολή μας», σημειώνοντας τις σχετικές δηλώσεις που έκανε η κ. Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεόραση.


Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε την πιθανότητα χορήγησης έκτακτης δόσης σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα τα δημόσια ταμεία της χώρας μας, υποστήριξε πως η Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα, μέσα στα πλαίσια του συμφωνηθέντος προγράμματος.


Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ παρουσίασε ξανά τις τέσσερις βασικές προτάσεις, όπως είπε, που αφορούν την ενίσχυση του τείχους προστασίας της ΕΕ, την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, την ενίσχυση της ρευστότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης. 


TA NEA