Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Αν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη «θα διαλυθούν όλα» λέει ο Πρόντι

«Να σταλεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης»

Αν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη «θα διαλυθούν όλα» λέει ο Πρόντι
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλάις, Μάριο Πρόντι 
Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα φέρει την έξοδο και άλλων χωρών και τελικά την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης προειδοποιεί ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι.
«Είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι αν βγει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλοι: Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία», δήλωσε ο Πρόντι κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Μπολόνια και πρόσθεσε ότι «πολλά εξαρτώνται και από τις καθημερινές, πολιτικές, κρίσεις της κάθε χώρας αλλά είναι βέβαιο ότι όλη αυτή η μουσική δεν τελείωσε».
Τόνισε δε ότι «αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα διαλυθούν όλα».

Για άλλη μία φορά, ο Πρόντι υπογράμμισε ότι «στο παρελθόν η Ελλάδα παραποίησε τα στοιχεία της, διότι κανείς δεν ασκούσε έλεγχο. Τώρα, έχει κάνει εντυπωσιακές θυσίες, αλλά με την μείωση του ΑΕΠ κατά 20% η χώρα έχει τσακιστεί.
» Το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί αλλά με μια παροχή βοήθειας, διότι, μόνη της, η Ελλάδα, δεν τα καταφέρνει».
Κατά τον Πρόντι αυτό «σημαίνει ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης» και ότι, παράλληλα, «για να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική γραμμή, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία και άλλες χώρες, πρέπει να συμπορευθούν, αλλιώς, δεν θα αλλάξει τίποτα».
Η Ευρώπη, καταλήγει ο Ιταλός πολιτικός, «πρέπει να ενωθεί ξανά, διότι, οι μεμονωμένες χώρες, έχασαν την κυριαρχία τους. Θα την ξανακερδίσουν μόνο αν την ενώσουν με εκείνη των άλλων χωρών, αν δημιουργήσουμε μια κοινή ασπίδα» 

sofokleous10.gr