Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη! Το Φεβρουάριο οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ


pasoksyrouΣφοδροί κραδασμοί στα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ και νευρική κινητικότητα στελεχών προκαλεί το θέμα ηγεσίας στο Κίνημα, το οποίο αναζητά ταυτότητα και ίσως έναν ηγέτη με ικανότητες… μένταλιστ!
Όσο οι δελφίνοι, οι υπουργοί και οι βουλευτές μετρούσαν τα θραύσματα της βόμβας Χρυσοχοίδη, η οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκε προσχηματική, ο Γιώργος Παπανδρέου, έκανε τα πρώτα σχέδια επί χάρτου, κάνοντας την ανατροπή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου, αιφνιδιαστικά, άρπαξε από τα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το τιμόνι της κούρσας των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας σε στενούς του συνεργάτες – απ’ όπου γίνεται και η διαρροή – ότι οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές.
Καλά γνωρίζονται προσδιορίζουν χρονικά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ γύρω στο Φεβρουάριο, αφού οι εθνικές εκλογές αναμένεται να γίνουν αν όχι το Σεπτέμβριο, στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.
Το ρόλο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, θα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος, ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι τόσο η υποψηφιότητά του, όσο και η έντονη πίεση που άσκησε στο Γιώργο Παπανδρέου με τις δηλώσεις του πριν μερικά 24ωρα, έγιναν προκειμένου να ανοίξει το δρόμο των διαδικασιών ή ακόμη και των υποψηφιοτήτων. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ίσως στο τέλος των διαδικασιών ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης να μην είναι καν υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, αλλά ενδεχομένως να διεκδικήσει και να κερδίσει μια σημαντική οργανική θέση στο κόμμα, υπό την σκέπη του νέου αρχηγού του.
Στην Ιπποκράτους υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για πολιτική σκηνοθεσία, κάτι που δεν παραδέχονται όσοι εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος δώσει και νέα μάχη για να διεκδικήσει την εκ νέου την αρχηγία του κόμματος.
Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι Γιώργος δεν έδωσε ποτέ τη μάχη για την αρχηγία του κόμματος. Παρέλαβε το δαχτυλίδι από το Σημίτη και έθεσε … μοναδική υποψηφιότητα στην κρίση των … οπαδών και φίλων του κόμματος.
Οι πληροφορίες τον θέλουν αυτή τη φορά ετοιμοπόλεμο και να μέχρι το Φεβρουάριο ελπίζει να τρέξει το 100άρη με επιτυχία. Η αισιοδοξία στο στρατόπεδο Παπανδρέου, αν και κανονικά θα έπρεπε να είναι … μετρημένη, πηγάζει όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.
Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεδιπλώνει τα χαρτιά του σιγά – σιγά και να κάνει λόγο στο περιβάλλον του για εκλογές το Φεβρουάριο, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ακόμη τι είδους διαδικασίες θα ανοίξει και αν θα κληθούν και πάλι οι οπαδοί του κόμματος να εκλέξουν αρχηγό.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναγεννηθεί. Πρέπει να αλλάξει. Να γίνει ένα άλλο κόμμα. Να επιστρέψει στο πολιτικό του DNA. Αυτό μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να το κάνει, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της διάσπασης. Οποιοσδήποτε άλλος, θα αποτύχει», αναφέρει ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να φτιάξει μια νέα ομάδα, από νέα πρόσωπα για το νέο ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά μαζί με το δαχτυλίδι να παραδώσει και ένα λουκέτο».

Σ10