Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στροφή 180 μοιρών ή τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου...




Με δεδομένη την οριακή πλειοψηφία των 152 βουλευτών, μετά την ανεξαρτητοποίηση και της Μιλένας Αποστολάκη, η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε θαύματα. Την ερχόμενη Παρασκευή δύσκολα θα μπορέσει να εξασφαλίσει την αναγκαία ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας. 

Εκτός και αν ο ΓΑΠ έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει πολιτική στροφή 180 μοιρών, συνειδητοποιώντας επιτέλους πως η πολιτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οδηγεί σε καταστροφή την Ελλάδα. 



Σε διαφορετική περίπτωση, και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν σειρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να επικοινωνούν μεταξύ τους για να πάρουν την ιστορική απόφαση να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση Παπανδρέου, μένει να αποδειχθεί στην πράξη πως η χθεσινή διπλή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Γνωρίζοντας το βαθύ ρήγμα που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας περίμενε ότι η αντίδραση των μελλών της θα είναι τέτοια που θα τον διευκολύνει να απεγκλωβιστεί απο τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί. 

Σίγουρα όμως, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις, ένα είναι βέβαιο' η χώρα μπαίνει σε μακρά περίοδο αστάθειας, σε όλα τα επίπεδα. 
Η σύνεση και η ψυχραιμία απο όλους και βέβαια απο τους πολίτες, πρέπει να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα.

Η Ελληνική κοινωνία έχει αποδείξει πως μπορεί να αντέξει όλες τις κακουχίες. Θα αγωνιστεί και θα ξαναδώσει ελπίδα στην πατρίδα. Αυτό που δεν μπορεί να αντέξει είναι η οποιαδήποτε περιπέτεια με τα εθνικά μας θέματα, δεδομένων των κινδύνων που εγκυμονούν στα ρευστά σύνορα μας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτείται μεγάλη προσοχή.
Ας είμαστε σε εγρήγορση...

corfuonairblogspot