Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η Δημοκρατία και ο Σοσιαλισμός δεν επιβάλονται με βία και χημικά

      

              ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ           

                                                                            30/06/2011

Προς:   Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ
            Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ Ιονίων Νήσων
            Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας


ΟΤΑΝ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες, παρακολουθούν την τελευταία περίοδο με μεγάλη θλίψη,  οργή και αγανάκτηση την χυδαία και βάναυση συμπεριφορά - καταστολή εκ μέρους της  Ελληνικής Αστυνομίας,  με την πλήρη ανοχή της πολιτικής  ηγεσίας.

Μιας ΄΄συμπεριφοράς΄΄  που στο όνομα της διατήρησης της ΄΄κρατικής  ομαλότητας΄΄ και συντήρησης του υπάρχοντος ΄΄πολιτικού συστήματος΄΄, ΄΄προστατεύει΄΄  κάποιους δήθεν αγανακτισμένους, …..,  ‘’αδυνατεί’’  ¨(όπως σχεδόν πάντα) να καταστείλει έναν μικρό αριθμό κουκουλοφόρων…….. ενώ με αδίστακτη βαρβαρότητα επιδιώκει να καταπνίξει επιτιθέμενη  στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όπου στα πλαίσια των δημοκρατικών τους ελευθεριών, διαμαρτύρονται και  αντιστέκονται απέναντι σε μια  βάρβαρη ασκούμενη φιλελεύθερη  και κοινωνικά ισοπεδωτική κυβερνητική πολιτική.

Αυτή η συμπεριφορά θέτει σε άμεσο κίνδυνο την δημοκρατική ομαλότητα.


Η παγκόσμια ιστορία των λαών, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αλλά σκοπίμως αγνοείτε,  έχει καταδείξει ότι τέτοιες πολιτικές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας.

Το να πιστεύετε ότι θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική, στη βάση μιας βίαιης κατασταλτικής δράσης,  που ταυτόχρονα θα εξοντώνει την λαϊκή οργή και αγανάκτηση,  συνιστά επικίνδυνη  πολιτική πλάνη, πέρα και έξω από οποιαδήποτε πολιτική νομιμοποίηση και δημοκρατική ομαλότητα.

Ο διάχυτος δημοκρατικός και κοινωνικός χώρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σεβόμενος την ιστορική του διαδρομή, δεν μπορεί παρά να συμπορευτεί με τα ευρύτερα υγιώς σκεπτόμενα κοινωνικά στρώματα ενάντια στην άγρια καταστολή και στην ανατροπή της ασκούμενης σήμερα νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Δεν μπορεί παρά να συμβαδίσει με την συντριπτική πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών και να συγκρουστούν από κοινού ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, το Δ.Ν.Τ., στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές καταπάτησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, την φτώχεια, την μιζέρια, την απογοήτευση.

Η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί μια Νέα Ελληνική Δημοκρατία, με ένα νέο δημόσιο  που θα σέβεται και θα εξυπηρετεί τον πολίτη και με ένα νέο ιδιωτικό  που δεν θα ζει από το δημόσιο, (κρατικοδίαιτους),  αλλά ταυτόχρονα όμως και με πολιτικές ηγεσίες που θα σέβονται τους θεσμούς, που θα έχουν το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα να συγκρουστούν με τις παθογένειες του παρελθόντος και που θα εγγυώνται στην πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη, την διασφάλιση και σωστή διαχείριση του δημόσιου πλούτου και την εθνική αξιοπρέπεια.
  
Μια Νέα Ελληνική Δημοκρατία όπου η Περιφερειακότητα και η Τοπικότητα θα είναι αυτές που θα καθορίζουν ένα άλλο ενδογενές  μοντέλο ανάπτυξης, μια πραγματική οικονομία, που θα ανατρέπει την οικονομία καζίνο, του παρασιτισμού  και της τοκογλυφίας του σήμερα.

Αυτές τις αλλαγές δεν μπορούν να επιτευχθούν διαλύοντας και  κατακερματίζοντας τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας.

Η  εκβιαστικού τύπου Κομματικές  πειθαρχίες, στραγγαλίζουν την ουσία της Πολιτικής.

Μια ελάχιστη πολιτικά και αξιοπρεπή  ηθική στάση,  θα επέβαλε την άμεση παραίτηση όλων αυτών, που στο σκοτεινό βρώμικο μυαλό τους, σχεδίασαν και εφάρμοσαν στα πλαίσια της εφαρμογής των κυβερνητικών  επιλογών, την ποιο βάρβαρη και επικίνδυνη για την δημοκρατία μας  καταστολή, από την  μεταπολίτευση και μετά.

Οι ευθύνες που σας βαραίνουν ακόμη και στο να μην παίρνετε θέση είναι ιστορικές.

Ο λαός έχει και μνήμη και συνείδηση.

Αυτό που λείπει είναι το σχέδιο και η πολιτική αξιοπιστία αυτών που θα το εφαρμόσουν.


Με εκτίμηση


Γεώργιος Αντ. Κουλούρης
πρ. Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου
Δήμου Κορισσίων
ς δημοκρατικής ομαλότητας
ς δημοκρατικής ομαλότητας