Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Σε επιτήρηση οι μετοχές μεγάλων οργανισμών media

Αποτέλεσμα των ζημιών που εμφάνισαν το 2010

Σε επιτήρηση οι μετοχές μεγάλων οργανισμών media

Σε επιτήρηση οι μετοχές μεγάλων οργανισμών media


Οι μετοχές μεγάλων επιχειρήσεων media της χώρα μας τέθηκαν σήμερα σε καθεστώς επιτήρησης, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η απόφαση αφορά στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Νέα, Βήμα κ.α.), τον Πήγασο (Έθνος, Ημερησία κ.α.), την Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία κ.α.), τον Τηλέτυπο (Mega Channel) και τις Τεχνικές Εκδόσεις (4 Τροχοί κ.α.). Οι μετοχές των συγκεκριμένων εταιρειών θα τελούν υπό διαπραγμάτευση για λίγες ώρες και όχι καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, η οποία ξεκινά από τις 10.30 το πρωί και τερματίζεται στις 17.15 το απόγευμα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών του 2010, o Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εμφάνισε ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ, ο Πήγασος 31,1 εκατ. ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες. ευρώ.


Όλες οι επιχειρήσεις media εμφάνισαν το 2010 πτώση στις κυκλοφορίες και στα διαφημιστικά τους έσοδα, ενώ παράλληλα συρρικνώθηκε το εργατικό δυναμικό σε πολλές από αυτές.

ΣΚΑΙ