Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η αληθινή ταυτότητα των αντικανταφικών




Ένα αποκαλυπτικό άρθρο δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Λιβύη και την ταυτότητα των αντικανταφικών δυνάμεων που πλέον δέχονται ανοιχτά την βοήθεια της Συμμαχίας των προθύμων.

Επικαλούμενη άρθρο του καθηγητή Peter Dale Scott που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Asia-Pacific (28/3), υποστηρίζει ότι οι επαναστάτες στη Λιβύη είναι μια συμμαχία φανατικών ισλαμικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Αμερική, τη Γαλλία , το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία. Αυτές οι οργανώσεις είναι βασικά δύο, οι LKUC και LISO.

1) Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Λιβύης (LKUC)

Ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ το 1981 με στόχο την ανατροπή του Καντάφι.

2) Οργάνωση Ισλαμικού Αγώνα Λιβύης (LISO)

Ιδρύθηκε από άνδρες που πολέμησαν υπέρ του Αφγανιστάν στον πόλεμο εναντίον της Σοβιετική Ένωσης το 1995.

Ο πρώην αρχηγός της CIA Τζορτζ Τένετ χαρακτήρισε επικίνδυνη την οργάνωση αυτή που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες ΜΙ6 . Ο Ντέιβιτ Σέιλερ, στέλεχος της υπηρεσίας δήλωσε ότι η Βρετανία πλήρωσε 160.000 δολάρια στην LISO και ταυτόχρονα εκπαίδευσε μέλη της στα εδάφη της.

Στις 16 του περασμένου Φεβρουαρίου απελευθερώθηκαν 110 μέλη της LISO από τις Φυλακές του Γκουαντάναμο. Η Βρετανία χορήγησε αμέσως πολιτικό άσυλο στα 110 μέλη, ένας εκ των οποίων, ο Μοχαμέντ Καγέτ, είναι αδελφός του Ελ-Λίμπι που είναι υπεύθυνος προπαγάνδας της Αλ-Κάιντα.

Οι δυο αυτές οργανώσεις σχημάτισαν Εθνικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Γκάρντιαν ο κ. Ερντογάν επικοινωνεί τακτικά με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου!

Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα το Εθνικό Συμβούλιο είναι η Γαλλία και η πρώτη αραβική το Κατάρ!

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πάγωσε τις εργασίες και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας Πετρελαίων της Λιβύης στις 19 Μαρτίου. Αμέσως, το Εθνικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την ίδρυση δικής του εταιρείας πετρελαίων. Όρισε επίσης το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στη Βεγγάζη, ως δική του Κεντρική Τράπεζα!

Αλλά τα νέα για τη διπρόσωπη πολιτική της Άγκυρας δεν είναι καλά. Οι «επαναστάτες» στη Βεγγάζη οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του κ. Ερντογάν, επειδή ζήτησε να μην δίνονται όπλα στους αντικαθεστωτικούς. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «Δεν είμαστε Αλ-Κάιντα», «Ερντογάν πάρε τον αγαπημένο σου Καντάφι και άσε μας να εξοπλιζόμαστε».