Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Καντάφι:"Να επιστρέψει τα χρήματα o Σαρκοζί"


   Η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007, δήλωσε ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, ζητώντας από τον Γάλλο πρόεδρο "να επιστρέψει τα χρήματα" και τονίζοντας ότι είναι "έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα".

    «Έχουμε όλα τα στοιχεία και είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα πάντα», λέει ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ χαρακτηρίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο «κλόουν».

    Η γαλλική προεδρία διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς.

    Εξάλλου, ο γιος του Καντάφι δήλωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στη Βεγγάζη και "όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε 48 ώρες".

    Ο Σάιφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews που εδρεύει στη Γαλλία, ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, είπε: "Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν τελειώσει. Σε 48 ώρες τα πάντα θα έχουν τελειώσει. Οι δυνάμεις μας βρίσκονται κοντά στη Βεγγάζη. Όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα είναι πολύ καθυστερημένη".

    Ο στρατός της Λιβύης διεμήνυσε στους εξεγερμένους στη Βεγγάζη να παραδώσουν τα όπλα.

    Στη Βεγγάζη -όπου εδρεύει το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων- οι διαθέσεις κυμαίνονταν από τον εκνευρισμό ως την αδιαλλαξία, με ορισμένους να περιμένουν ότι θα γίνει σφαγή και άλλους να εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να αποσπάσουν μια νίκη παρά την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

ΑΠΕ