Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ανακαλείται η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους, με δημόσια συγνώμη του Υφυπουργού

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQR-oYfI7SmzBxVmBg-lamu_dfcDDWOYMtyjb5RdgipB-fxNigL0A
Ο υφυπουργός Εσωτερικών ζήτησε δημόσια «συγγνώμη» για την αναστάτωση που προκάλεσε στους πολίτες. Η απόσυρση της εγκυκλίου έγινε με εντολή του πρωθυπουργού. 
 
«Μετά τη δήλωσή μου στη Βουλή, με την οποία αποσύραμε την εγκύκλιο, η οποία δημιούργησε θέμα και ενόψει της αναμενόμενης νομοθετικής αντιμετώπισης του ζητήματος, νομίζω ότι οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση την οποία προκλήθηκε», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στην ανάκληση της εγκυκλίου για τους ημιυπαίθριους.
Ο κ. Γεώργιος Ντόλιος ανακοίνωσε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής την εξ ολοκλήρου ανάκληση της εγκυκλίου, βάσει της οποίας καλούνταν οι δημότες που τακτοποιούν ημιυπαίθριους χώρους, να καταβάλουν αναδρομικά τα δημοτικά τέλη που τους αφορούν.
«Ανακαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος εξ ολοκλήρου, ενόψει νομοθετικής ρύθμισης που θα αναληφθεί και θα καταργεί, ή θα απαγορεύει, την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των δημοτικών τελών», ανέφερε ο κ. Ντόλιος.
Η απόσυρση της εγκυκλίου του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργου Ντόλιου, έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την οποία αφηνόταν ανοικτό το ενδεχόμενο για αναδρομική χρέωση τελών στους «τακτοποιηθέντες» υμιυπαιθρίους.
Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ζήτησε από τον κ. Ντόλιο να μεταβεί στην αίθουσα της Βουλής και να προβεί σε σχετική ανακοίνωση, όπερ και εγένετο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ