Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Ο αγώνας συνεχίζεται" ενημερώνει με ΔΤ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασιώπης

http://corfupress.com/bulletin/images/stories/erimietis1.jpg
Μεγάλης αποδοχής έτυχε τελικά η απόφαση Αποστολόπουλου να ακύρωση την περιβαλλοντικά και νομικά έωλη απόφαση Γεωργαλίδη για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Καπαρέλι. 

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης εκφράζεται η ικανοποίηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για αυτή την εξέλιξη, ενώ δηλώνεται ομοθυμία και συλλογικότητα για τη συνέχιση των προσπαθειών ώστε να προστατευθεί επαρκώς ο φυσικός πλούτος και το κάλος της περιοχής.

Η αγωνία για το μοναδικής ομορφιάς οικοσύστημα του Ερημίτη, όσο βέβαια η αγανάκτηση των κατοίκων για τη μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής στο Βαθύ απο τη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργεί εκεί, της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται εντόνως, αναδεικνύονται ως μείζονος σημασίας ζητήματα στο Δ.Τ., το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως ακολούθως:

«Ο πολιτιστικός σύλλογος Κασσιώπης, ως ένας από τους φορείς που υπόγραψαν την προσφυγή κατά της απόφασης του πρώην Γ.Γ. της Π.Ι.Ν. κ. Γεωργαλίδη σχετικά με το ΚΑΠΑΡΕΛΙ, (συμπτωματικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναφέρεται πρώτος στην κατάταξη, τόσο στην απόφαση όσο και στα δελτία των μέσων ενημέρωσης) χαιρετίζει  με αίσθημα δικαίωσης και ικανοποίησης την απόφαση του γ. γ. Αποκεντ/μένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλου.

Όλοι οι φορείς της περιοχής μας και συγκεκριμένα: το Δημ. Συμβούλιο Κασσιώπης, τα τοπικά συμβούλια Γιμαρίου, Νησακίου και Σινιών, ο πρώην Δήμος, εργάστηκαν με συνέπεια και συλλογικότητα για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών και ο Αλιευτικός Σύλλογος Κασσιώπης, με τις μακροχρόνιες προσπάθειές τους για την προστασία τόσο της Θαλάσσιας περιοχής, όσο και του οικοσυστήματος "Ερημίτη" – όλοι μαζί σαν συλλογικά όργανα, αλλά και σαν φυσικά πρόσωπα, είναι οι κύριοι και καθοριστικοί συντελεστές αυτού του αποτελέσματος και αξίζουν της προβολής των προσπαθειών τους και των συγχαρητηρίων της κοινής γνώμης.
 
http://corfupress.com/bulletin/images/stories/erimietis1%20(3).JPG
Επιπλέον, θέλουμε να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι: ο Ερημίτης, αυτό το σπάνιο οικοσύστημα με την μοναδική δασική βλάστηση, τις τρείς λίμνες βιότοπους, την βραχονησίδα Καπαρέλι και τις επτά απαράμιλλης  ομορφιάς παραλίες, σαν ενιαίο σύνολο, αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της φυσικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συγκριτικό πλεονέκτημα στη τουριστική και πολιτιστική μας ανάπτυξη και βασικό πλουτοπαραγωγικό μας πόρο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταστρέψει.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu8nkOOAYWDJMGiNVESzfAvKvmobfnbZXtWKosybA7qdfOF2-blDjlOmigVWnUtxxYYiCrnjT03gkO5uTOYPVkEtCUXpQyUoUnGlce4N14Ygyx0afvyYZM5n-5C4AlB9tLcm0JGW5UlKg2/s320/PICT1427.JPG
Το πρόβλημα στον Όρμο Βαθύ Κασσιώπης είναι τεράστιο και καλούμαστε άμεσα να αναζητήσουμε, όλοι μαζί με την ίδια αποφασιστικότητα και ομοθυμία, τρόπους αντιμετώπισής του.»
 

AΠΟ ΤΟ  Δ.Σ.  
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ
 


Σχόλιο του CorfuOnAir.blogspot.com 

Συγχαίρουμε όλους εκείνους που εργάστηκαν ώστε να επιτύχουν την ακύρωση της εν λόγω απόφασης, κυρίως όμως συγχαίρουμε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Κασσίωπης, καθώς με επιμονή, μεθοδικότητα και ειλικρινή πρόθεση, εργάζονται υπερ των συμφερόντων του τόπου τους, αποτελλόντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Κερκυραίους και όχι μόνον.

Ομάδα διαχείρισης http://corfuonair.blogspot.com/