Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Του απαγόρευσαν το σεξ λόγω βλακείας

Του απαγόρευσαν το σεξ λόγω βλακείας

Ανώτατο δικαστήριο της Αγγλίας (το επονομαζόμενο «Court of Protection») απαγόρευσε σε ενήλικο άνδρα να κάνει σεξ με την αιτιολογία ότι αυτός έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους δικαστές, ο 41χρονος Άλαν, δεδομένου ότι έχει IQ μόλις 48, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει ούτε τους «μηχανισμούς» της ερωτικής πράξης ούτε τους κινδύνους για την υγεία που αυτή συνεπάγεται, και ως εκ τούτου, δεν έχει το δικαίωμα να ερωτοτροπεί με άλλα άτομα. Μάλιστα, οι αρχές τον έθεσαν υπό «στενή επιτήρηση» προκειμένου να βεβαιωθούν πως αυτός δεν θα παραβεί την απόφασή τους. Έως την ώρα που του απαγόρευσαν το σεξ, ο Άλαν διατηρούσε ερωτικό δεσμό με έναν άλλο άνδρα. Μάλιστα, είχε δηλώσει στις αρχές πως η εν λόγω σχέση «τον έκανε ευτυχισμένο» και πως δεν θα ήθελε να την χάσει.
 
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο δικαστήριο («Court of Protection») βάσισε την ομολογουμένως αμφιλεγόμενη απόφασή του σε νόμο του 2005 («Mental Capacity Act») ο οποίος δίνει τη δύναμη στους δικαστές να αποφασίζουν πως θα ζήσουν τη ζωή τους άτομα τα οποία στερούνται νοημοσύνης.
 
ΣΚΑΦ.

ΕΘΝΟΣ