Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκοκύπριοι προς Ερντογάν: "Έρχεται η σειρά σου"!

Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα, για τις  δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για το πρόσφατο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων κατά της οικονομικής πολιτικής της ηγεσίας τους και της Άγκυρας, ανακοίνωσε η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα.Σε γραπτή ανακοίνωση, η πλατφόρμα αναφέρει ότι «ο κ. Ταγίπ Ερντογάν που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη διαμαρτυρία εναντίον του οικονομικού και πολιτικού πακέτου και των μέτρων που επέβαλλε η Τουρκία και το πιο φυσικό δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να γεμίζει τις πλατείες, κατηγορεί και το συνεργάτη που διοικεί αυτή τη χώρα και τις χιλιάδες των ανθρώπων που γέμισαν τις πλατείες».

    Kαλεί δε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να μην κρύβεται πίσω από το ''ναι'' των Τουρκοκυπρίων το 2004 στο δημοψήφισμα. «Το ΑΚΡ με τζαμιά, συγκροτήματα πανεπιστημίων και θρησκευτική προπαγάνδα συνεχίζει την πολιτική της πολιτιστικής και κοινωνικής διάβρωσης των Τουρκοκυπρίων, της πτώχευσης των εργαζομένων και του να τους κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

  

Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να ακούσει τις φωνές στους δρόμους και να δείξει σεβασμό στο λαό, η συνδικαλιστική πλατφόρμα των Τουρκοκυπρίων επισημαίνει «όταν ήρθε η σειρά του - χωρίς να δείξει καθόλου σεβασμό στη θέληση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και αυτά που έγιναν στους δρόμους - παρουσιάστηκε χωρίς ντροπή».

   


Η πλατφόρμα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και κατηγορεί το κυβερνών ΑΚΡ για νεοφιλελεύθερη ισλαμική πολιτική με την οποία θέλησε να ''ντύσει'' τους Τούρκους εργαζόμενους, στην οποία «δεν θα δώσουμε εμείς καμιά ευκαιρία».

  


Σε ανακοίνωσή του το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα χαρακτηρίζει απαράδεκτες και λυπηρές τις δηλώσεις Ερντογάν και θεωρεί ότι προέρχονται από λάθος πληροφόρηση και παρακίνηση. «Οι Τουρκοκύπριοι δεν συντηρούνται από κανέναν και δεν είναι παράσιτα», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

   


Αντιδράσεις κατά των δηλώσεων Ερντογάν υπήρξαν και από άλλα τουρκοκυπριακά κόμματα.

Παραλίγο συγκρούσεις στα κατεχόμενα

ΣΤΑκατεχόμενα, δύο αντιμαχόμενες ομάδες παραλίγο να συγκρουστούν έξω από τα γραφεία του ΚΕΕ όταν μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Μπαράκα πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του κόμματος με συνθήματα όπως «Έφθασε το μαχαίρι στο κόκαλο», «Χέρι-χέρι κατά του φασισμού», «Ανεξάρτητη Κύπρος», «Αδέλφια όλοι οι λαοί» κλπ. Κρατούσαν μεγάλο πανό που έγραφε «Άγκυρα, κάτω τα χέρια από πάνω μας» και συνοδεύονταν από τις μητέρες τους, μετά το αισχρού περιεχομένου πανό που ανάρτησαν τα μέλη του Συνδέσμου Νέων Αγωνιστών μπροστά στο κέντρο και τις αποκαλούσε πόρνες.

Μπροστά στα γραφεία του ΚΕΕ είχαν συγκεντρωθεί μέλη της νεολαίας του κόμματος με πανό που έγραφε: «Η κυριαρχία και η ανεξαρτησία είναι στον χαρακτήρα μας , η ΤΔΒΚ είναι το μέλλον μας». Οι νεολαίοι αυτοί κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Στα συνθήματα των μελών του Μπαράκα, οι νεολαίοι του ΚΕΕ φώναζαν «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει».

Η ψευδοαστυνομία είχε λάβει μέτρα για να αποφευχθούν συγκρούσεις. Την εκδήλωση του Μπαράκα υποστήριξαν συνδικαλιστικές οργανώσεις , τα κόμματα Ενωμένη Κύπρος, Νέα Κύπρος, Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου , η εφημερίδα Μπαρικάτ, η νεολαία του ΡΤΚ και η Πλατφόρμα Νεολαίας Κύπρου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 05/02/2011, ONALERT.GR