Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Ξαφνική παραίτηση του Προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους στο Δήμο Κέρκυρας η παραίτηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Γεράσιμου Βλάσση, αν και στο μέσο της θητείας του. Ο κ. Βλάσσης εξέδωσε προσωπική γραπτή ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες να έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του ούτε καν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Στο κείμενο δεν υπάρχει αιτιολόγηση για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση στο μέσον της θητείας του.
Ο ίδιος επικαλείται την πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανανέωση του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των δημοτικών υπαλλήλων, ωστόσο, η κίνησή του αυτή προκαλεί ερωτηματικά και αναστάτωση σε μία κρίσιμη για τον κλάδο περίοδο (μετακινήσεις προσωπικού, συμβασιούχοι επιχειρήσεων κλπ.).
«Οχτώ χρόνια μετά πιστεύω πως έφτασε η ώρα ο κύκλος της προσφοράς μου από την θέση του Προέδρου του Συλλόγου μας να κλείσει», αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Βλάσσης ο οποίος υποστηρίζει ότι «με την τελευταία μου αυτή πράξη ως Πρόεδρος θέλω να προσφέρω την δυνατότητα, την ευκαιρία της ανανέωσης που είναι πηγή ζωής».

Η ανακοίνωση της παραίτησης


«Το 2003 ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε έναν υπέροχο αγώνα στο Σύλλογό μας.

ΜΑΖΙ δώσαμε μάχες προασπίζοντας και προωθώντας τα αιτήματα και τις θέσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα.
ΜΑΖΙ χαράξαμε και ακολουθήσαμε την ενωτική, συσπειρωτική, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη πορεία του Συλλόγου μας και ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να προσδώσουμε κύρος και αξιοπιστία στο Σύλλογο, ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ όλοι να σέβονται τις απόψεις μας και στους μεγάλους αγώνες μας να έχουμε την στήριξη της κοινωνίας γιατί ο αγώνας μας ήταν στην ουσία αγώνας για την πρόοδο της κοινωνίας.
 
ΜΑΖΙ 
    Εκσυγχρονίσαμε τις δομές του Δήμου Κερκυραίων και όλων των περιφερειακών Δήμων
    Αντιστρέψαμε την πορεία ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας
    Απαιτήσαμε και πετύχαμε την μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ στην Κέρκυρα
    Στηρίξαμε τα αιτήματα κάθε κλάδου στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στην Κέρκυρα 
    Απαιτήσαμε και πετύχαμε την αξιοκρατία στην εξέλιξη των συναδέλφων και την τοποθέτησή τους σε θέσης ευθύνης με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για πρώτη φορά
    Πετύχαμε την εξόφληση όλων των οφειλών- χρηματικών και υπηρεσιακών- των Δήμων προς όλους τους εργαζόμενους
    Αντισταθήκαμε σε κάθε αυθαίρετη ενέργεια και σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των εργαζομένων απ’ όπου κι αν προέρχονταν
    Αρνηθήκαμε να υποταχθούμε στις κομματικές και παραταξιακές επιλογές των μεγαλοσυνδικαλιστών της Αθήνας που θέλουν φερέφωνα και υποχείριά τους  πρωτοβάθμιους Συλλόγους.
    Σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε κάθε κοινωνικό αίτημα σφυρηλατώντας την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή
    Αγωνιστήκαμε για την πρόοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών
 
Όλα αυτά τα οχτώ -8- συνολικά χρόνια, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, υπηρετώντας από την τιμητική θέση του Προέδρου, προκειμένου να εκπροσωπήσω όσο μπορούσα καλύτερα  τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα.
Θέλησα να μεταδώσω σε όλους όλα όσα γνώριζα πιστεύοντας ακράδαντα ότι η γνώση είναι η δύναμη του ανθρώπου.
Έδωσα όσα περισσότερα μπορούσα να δώσω και τώρα οχτώ -8- χρόνια μετά πιστεύω πως έφτασε η ώρα ο κύκλος της προσφοράς μου από την θέση του Προέδρου του Συλλόγου μας να κλείσει.
Με την τελευταία μου αυτή πράξη ως Πρόεδρος θέλω να προσφέρω την δυνατότητα, την ευκαιρία της ανανέωσης που είναι πηγή ζωής.
Αν συνέχιζα θα πέρναγα στη σφαίρα του καθεστώτος και αυτή θα ήταν η χειρότερη εξέλιξη για τον μέλλον των εργαζομένων και του Συλλόγου μας.
Πάντα θα στηρίζω το Σύλλογο και τους κοινωνικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα.

Σας Ευχαριστώ, ευχαριστώ όλους εσάς τον καθένα χωριστά που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζατε και μου δίνατε δύναμη, ευχαριστώ και όλους όσους συμμετείχαν σε άλλες παρατάξεις γιατί από την διαφορετική τους άποψη μπόρεσα να κάνω τις καλλίτερες δυνατές επιλογές για την πορεία του Συλλόγου μας».

corfupress