Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ στην ομάδα των Δημάρχων

alt
Δελτίο Τύπου
 
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να σταματήσουν η παραπληροφόρηση και οι ψίθυροι σχετικά με την συνάντηση που έγινε στις 30-9-2010 μεταξύ εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, του υποψηφίου Δημάρχου με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ Χρ. Σαρλή και του υποψηφίου δημάρχου Αλ. Αυλωνίτη που συνοδευόταν από στελέχη του Συνδυασμού του, πρέπει να αναφερθούν τα εξής:
1. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας για συνάντηση και διάλογο ζητήθηκε από οργανωμένα στελέχη του Κινήματος και κυρίως κατά την δημοτική Συνέλευση της Δημοτικής Οργάνωσης Αγίου Ματθαίου στις 28-9-2010.
2. Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να επαναπατριστούν στους κόλπους της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στελέχη του Κινήματος από τον χώρο της αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν σ’ ένα συνδυασμό με στελέχη που δεν πιστεύουν και δεν εγγυώνται την εφαρμογή στην πράξη της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
3. Ο γραμματέας της Ν.Ε. που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την συνάντηση, προσκάλεσε σε συζήτηση τους εν ενεργεία Δημάρχους που είχαν εκλεγεί με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2006.
4. Ο κ. Αλ. Αυλωνίτης επέλεξε να παραβρεθεί στη συνάντηση συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού που είναι επικεφαλής για τις ερχόμενες εκλογές.
5. Κατά την συζήτηση διατυπώθηκε ευθέως από την πλευρά μέλους της Ν.Ε. η θέση ότι ως βάση για την συνεργασία πρέπει να τεθεί η αποδοχή του Χρ. Σαρλή ως επικεφαλής του νέου Συνδυασμού, εφόσον αυτός επελέγη μέσα από τις διαδικασίες του Κινήματος για υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας. Για την συμμετοχή των υποψηφίων συμβούλων θα λαμβανόταν υπόψη η προεργασία που έχει γίνει στο ψηφοδέλτιο των δημάρχων.
6. Ο υπ. Δήμαρχος Αλ. Αυλωνίτης επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει καθόσον, όπως είπε, θα συζητούσε προηγουμένως με στελέχη του συνδυασμού του. Του ζητήθηκε από τον γραμματέα της Ν. Ε. να απαντήσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, πράγμα που έγινε δεκτό.
7. Ενώ αναμέναμε απάντηση, πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι ο κ. Αλ. Αυλωνίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει επί λέξει "ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία και λόγω χρονικής υστέρησης που κατατέθηκε πρόταση σύγκλισης ψηφοδελτίων δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία"!
8. Είναι προφανές ότι τα παραπάνω είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Τα ζητήματα σύγκλισης και ενότητας δεν είναι θέμα χρόνου, μολονότι και αυτός υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι ζητήματα πολιτικής βούλησης και συντροφικότητας. Είναι προφανές ότι πρυτάνευσαν οι προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές. Οι πρακτικές όμως αυτές οδηγούν σε αδιέξοδο. Και ο λαός τις αποδοκιμάζει.
9. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι οι πολιτικές. 

Είναι η επιτυχία της μεταρρύθμισης που φέρνει ο «Καλλικράτης» και ό,τι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξη της χώρας μας, συνολικά, και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Κέρκυρας, ειδικότερα. Μπροστά σε αυτό τον στρατηγικής σημασίας στόχο δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. Όσοι δεν εννοούν να το καταλάβουν, όσοι με τις πρακτικές τους διασπούν το κοινωνικό-δημοκρατικό μέτωπο, βρίσκονται απέναντί μας, απέναντι στον λαό της Κέρκυρας, απέναντι στην κοινωνία. Και θα πάρουν την απάντησή τους από την ίδια την κάλπη, στις 7 του Νοέμβρη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε.Ε.Α.