Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκλείδωσαν τα μυστικά της «κατάκτησης»

Ξεκλείδωσαν τα μυστικά της «κατάκτησης»

Τα μυστικά της γοητείας, για να μη μείνει κανείς μόνος του την ημέρα των ερωτευμένων, ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, η επιθεώρηση «New Scientist» συγκέντρωσε επιστημονικές έρευνες και διαπίστωσε ότι με μερικές απλές κινήσεις μπορεί κάποιος να τραβήξει την προσοχή του αντίθετου φύλου. Εκτός από τα φυσικά χαρακτηριστικά, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της κατάκτησης, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να γοητεύσετε αυτόν ή αυτήν που επιθυμείτε. Από το ντύσιμο μέχρι τις ατάκες που χρησιμοποιεί κανείς κατά την πρώτη προσέγγιση, υπάρχουν τρόποι για να μαγέψετε το αντίθετο φύλο.

Ερευνα Αυστραλών επιστημόνων έδειξε ότι μια πρώτη καλή εντύπωση μπορεί να δημιουργηθεί από κάτι τόσο απλό όσο το όνομα ενός ατόμου: ανδρικά ονόματα που περιέχουν «ε» και «ι» θεωρούνται πιο ελκυστικά, ενώ το αντίθετο συμβαίνει για τα γυναικεία, όπου το γράμμα «ο» τείνει να κάνει το όνομα πιο γοητευτικό. Εκτός από τα «κλειδιά» της κατάκτησης, έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να κατασκοπεύουν και να παραβιάζουν το κινητό τηλέφωνο ή τον λογαριασμό e-mail του συντρόφου τους περισσότερο σε σύγκριση με τους άνδρες.
Ξεκλείδωσαν τα μυστικά της «κατάκτησης»
Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που περνούν καλύτερα μόνοι. Ερευνα σε 1.000 ανύπανδρες Βρετανίδες έδειξε ότι το 35% από αυτές είναι ευτυχισμένες όπως είναι τώρα και δεν χρειάζονται σύντροφο.
Επτά συμβουλές για να μη μείνει κανείς μόνος την ημέρα των ερωτευμένων
 
1 Κόκκινο του πάθους
Η πρώτη συμβουλή των επιστημόνων προς τις γυναίκες είναι να φοράνε κόκκινα ρούχα. Και αυτό γιατί μια γυναίκα στα κόκκινα όχι μόνο θεωρείται πιο ελκυστική, αλλά κάνει και τους άνδρες που βρίσκονται γύρω της πιο στοργικούς, να τη φλερτάρουν περισσότερο και να θέλουν να την πλησιάσουν. Το κόκκινο χρώμα κάνει πιο επιθυμητούς και τους άνδρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
 
2 «Οπλο» η δημοφιλία
Η σημαντικότερη συμβουλή των επιστημόνων για τους άνδρες είναι να φαίνονται όσο δυνατόν πιο δημοφιλείς. Οι γυναίκες γοητεύονται περισσότερο από έναν άνδρα αν δουν κάποια άλλη γυναίκα να τον κοιτάζει και να του χαμογελάει. Ακόμη, το να είναι ένας άνδρας περιτριγυρισμένος από γυναίκες είναι ελκυστικό, ενώ αντίθετα οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να βγαίνουν με παρέες ανδρών, αφού γίνονται λιγότερο ελκυστικές.
 
3 Ο απαγορευμένος «καρπός»
Ανεπιθύμητη προσοχή προσελκύουν συνήθως οι παντρεμένοι. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι γυναίκες αφενός αρέσκονται στην ιδέα τού να «κλέψουν» έναν άνδρα από μια άλλη γυναίκα και αφετέρου το γεγονός ότι κάποιος είναι παντρεμένος δείχνει ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος έχει ήδη «εγκριθεί» από κάποια άλλη.
 
4 Το πρόσωπο
Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι άνθρωποι με συμμετρικά χαρακτηριστικά, είτε άνδρες είτε γυναίκες, θεωρούνται πιο ελκυστικοί.
 
5 Τσαχπινιά και νάζι
Παιχνιδιάρικες κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου, όπως το σήκωμα των φρυδιών ή μια κλίση του κεφαλιού, κρίνονται ελκυστικές από τις γυναίκες. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, τέτοιες εκφράσεις γοητεύουν ακόμη και όταν συνοδεύουν αδιάφορες δηλώσεις, όπως «βαριέμαι αφόρητα τους ηλικιωμένους».
 
6 Κορμί «θανατηφόρο»
Οι ιδανικές σωματικές αναλογίες, που τραβούν το αντίθετο φύλο, είναι οι εξής: για τη γυναίκα η μέση πρέπει να είναι το 80% της περιφέρειάς της, ενώ οι ανδρικοί ώμοι που είναι 40% πιο φαρδείς από τους γοφούς εντυπωσιάζουν τις γυναίκες. 
 
7 Η πρώτη ατάκα
Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο άνδρας είναι η ατάκα, με την οποία θα προσεγγίσει μια γυναίκα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το χιούμορ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ οι γυναίκες που ερωτήθηκαν, ψήφισαν την εξής ως χειρότερη φράση προσέγγισης: «Αναρωτιόμουν αν χωράνε στην τσάντα σου τα κλειδιά της Mercedes μου».

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ