Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Μπούκας προς Λοβέρδο: "Αποφύγεται επίσκεψη στην Κέρκυρα για λόγους επικοινωνίας"

Με δημόσια επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, επέλεξε να παρέμβει ο πρώην γραμματέας και γιατρός Χρ. Μπούκας. 

Το κείμενο της επιστολής του έχεις ως ακολούθως:


"Κύριε Υπουργέ Υγείας,

δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο η επίσκεψή σας στην Κέρκυρα.
 

Επειδή οι απόψεις μας είναι διαχρονικά σταθερές και στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας, η επίσκεψή σας θα είναι ουσιαστική και θα πιστωθεί με θετικό πρόσημο, εφόσον συνοδευτεί με πράξεις, απόλυτες δεσμεύσεις, εξαγγελίες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για:
1. Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού να λειτουργούν τουλάχιστον σε ανεκτά επίπεδα ασφαλείας.
2. Εξαγγελία πολιτικού σχεδιασμού με συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης λειτουργιών υπηρεσιών υγείας στην Κέρκυρα.
3. Χρηματοδότηση λειτουργίας, ώστε να μην παρατηρείται έλλειψη βασικών χρηστικών υλικών στην άσκηση των καθηκόντων των λειτουργών υγείας.
4. Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα απόδοσης του παλαιού Νοσοκομείου στον κύριο ιδιοκτήτη του, τον Κερκυραϊκό Λαό για χρήση επωφελεία του.
 

Για τον κάθε παραπάνω λόγο υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα και αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που είμαι βέβαιος ότι θα σας πείσουν απόλυτα.
Στην περίπτωση όμως, κ. Υπουργέ που έρχεστε όχι για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους επικοινωνίας, σας επισημαίνω να το αποφύγετε, γιατί ο Κερκυραϊκός Λαός είναι πλέον πολιτικά εκπαιδευμένος για να το αντιληφθεί άμεσα.
Μην πέσετε στην παγίδα του… αγιασμού που πιθανόν σας έχουν προτείνει για να μοιραστούν χαμόγελα και φρούδες ελπίδες στο γυαλί, γιατί θεωρώ βέβαιο ότι θα εξοργίσετε την κοινωνία μας.
Εφόσον δεν ικανοποιηθούν κυρίαρχες και ουσιαστικές δεσμεύσεις, τότε κάλλιον η επίσκεψή σας στην Κέρκυρα να συνοδευτεί με… ευχέλαιο!
(“Με την ονομασία Ευχέλαιο φέρεται στην Χριστιανική δογματική ιδιαίτερο μυστήριο με τον οποίο οι ιερείς αλείφοντας, εν προκειμένω χρίζοντας, τους ασθενείς με έλαιο (λάδι), το οποίο προηγουμένως έχει ευλογηθεί, επικαλούνται με αυτό τη Θεία Χάρη για την θεραπεία τους, τόσο της ψυχής όσο και του σώματός τους” “Κοσμική” ερμηνεία της έννοιας ευχέλαιο από Βικιπαίδεια.)
 

*Είναι πρώην Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ