Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

H Γερμανία στήνει παγκόσμιο δίκτυο δορυφορικής παρακολούθησης!

ImageΣε μια πραγματική αποκάλυψη η οποία αφορά την απόφαση της Γερμανίας να εμπλακεί με ενεργό τρόπο στις διεθνείς γεωστρατηγικές ισορροπίες προβαίνει σήμερα η νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten». Συγκεκριμένα αποκαλύπτει τηλεγράφημα που κατέχει το WikiLeaks, σύμφωνα με το οποίο Η.Π.Α. και Γερμανία αναπτύσσουν από κοινού, με μυστικές διαδικασίες υπό την κάλυψη εμπορικών δραστηριοτήτων, νέους κατασκοπευτικούς δορυφόρους, παρά την έντονη αντίθεση της Γαλλίας!
Το πρόγραμμα, με την ονομασία HiROS, προβλέπει την κατασκευή ενός απροσδιόριστου αριθμού δορυφόρων παρακολούθησης υψηλής ευκρίνειας, ικανών να διακρίνουν αντικείμενα 50 εκατοστών, να στέλνουν τις εικόνες τους στη Γη πολύ ταχύτερα απ' ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι ή ακόμη να τραβούν υπέρυθρες φωτογραφίες τη νύχτα.

Ενώ επισήμως προορίζονται για μη στρατιωτικούς περιβαλλοντικούς σκοπούς οι δορυφόροι και το 70% των δυνατοτήτων τους θα πωληθεί σε ιδιώτες, το πρόγραμμα θα βρίσκεται στην πραγματικότητα «υπό τον πλήρη έλεγχο» των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) και της γερμανικής διαστημικής υπηρεσίας (DLR)!

Τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στο Βερολίνο, τα οποία επικαλείται η «Αφτενπόστεν», καλύπτουν την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2009 ως τον Φεβρουάριο του 2010. Από αυτά προκύπτει ότι ορισμένες χώρες, «ιδιαίτερα η Γαλλία», επιχείρησαν να ματαιώσουν το πρόγραμμα με όλα τα μέσα.

Όμως η γαλλική αντίθεση απορρίφθηκε από τους Γερμανούς αξιωματούχους.Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δορυφόροι, συνολικού κόστους 1,6 δισεκατομμυρίου νορβηγικών κορωνών, θα αρχίσουν να λειτουργούν το 2012-2013.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr