Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Απο την Κέρκυρα ξεκίνησε η εξαρθρώση μεγάλης υπόθεσης εμπορίου ναρκωτικών

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSW7MBh6aoE7giRY1gFTRSNeWWCA_vqv8WAPwdfvLXASCng_oPP
Μεγάλη υπόθεση εμπορίου, διακίνησης και εισαγωγής ναρκωτικών, καθώς και κινητών τηλεφώνων σε διάφορες φυλακές της χώρας από οργανωμένο κύκλωμα, εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας μετά από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ύστερα από παραγγελία της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Σήμερα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα ογκωδέστατη δικογραφία που αποτελείται από 3.924 σελίδες και αφορά στη συμμετοχή 69 ατόμων στο κύκλωμα.
Ανάμεσα στους 69 κατηγορούμενους είναι: Ένας υπό απόταξη αστυνομικός, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από πέρσι τον Οκτώβριο που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε κρατούμενο στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών όπου υπηρετούσε, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι του τμήματος ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, μία καθαρίστρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, ένας ιδιώτης γιατρός ψυχίατρος, ένας δικηγόρος και 61 ιδιώτες από τους οποίους 20 είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ένορκη καταγγελία πρώην κρατούμενου φυλακών ο οποίος περιέγραψε τον τρόπο εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, καθώς και σε διάφορες φυλακές της χώρας.
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κατά την οποία υπήρξε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προέκυψε ότι η οργάνωση λειτουργούσε με αυστηρή ιεραρχία και ρόλους και εισήγαγε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας, Τρικάλων, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Κέρκυρας, Αλλικαρνασού και Πάτρας, καθώς και στα κρατητήρια του μεταγωγών Αθηνών.
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν κοινό ταμείο και λογαριασμούς σε τράπεζες όπου κατατίθονταν τα χρήματα από τους «πελάτες», ενώ σε όλες τις συναλλαγές τους και τηλεφωνικές συνομιλίες χρησιμοποιούσαν συνθηματική ορολογία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ