Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πολλά περίεργα συμβαίνουν στο Θριάσιο Νοσοκομείο...

Από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο
 Πριν από δύο χρόνια παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου. Θα περίμενε κανείς να προκηρυχθεί η θέση του διευθυντού, να θέσουν υποψηφιότητα οι ενδιαφερόμενοι και να γίνει η νόμιμη διαδικασία εκλογής του επικρατούντος υποψηφίου. 
 
Επειδή όμως κάποιοι επιθυμούν την τοποθέτηση συγκεκριμένου «φίλου» στην εν λόγω θέση, επινόησαν τον εξής δρόμο:
α.Προκήρυξαν τη θέση διευθυντού ως θέση επιμελητού Β, ώστε να μην αναγκαστούν να την προκηρύξουν έγκαιρα όπως προβλέπει ο νόμος.
β. Απέσπασαν τον «φίλο» από άλλο Νοσοκομείο της ίδιας ΔΥΠΕ στο Θριάσιο ώστε να...
 δημιουργείται σχετικό κλίμα, αποδυναμώνοντας έτσι και το άλλο νοσοκομείο
γ. Ενέκριναν την μετατροπή μιας κενής θέσης Γυναικολόγου του Θριασίου νοσοκομείου , σε θέση της Ουρολογικής Κλινικής αποδυναμώνοντας την ήδη πολύπαθη γυναικολογική κλινική του Θριασίου
δ. Σκανδαλωδώς ανταλλάσσουν αυτή τη θέση, με τη θέση του «φίλου», ο οποίος αφού έχει βαθμό δ/ντού, γίνεται και αυτόματα δ/ντης της Ουρολογικής Κλινικής χωρίς περάσει από καμία διαδικασία κρίσης της καταλληλότητάς του, και αποκλείοντας τη συμμετοχή άλλων ενδιαφερομένων πιθανώς και καλύτερων αυτού. (Δ.Σ. της 21-12-10)
 
Μηχανορραφίες τέτοιου είδους φαίνεται να αποτελούν καθημερινότητα σε ένα Νοσοκομείο που δίνει 4,5 εκ ευρώ το χρόνο σε συνεργείο φύλαξης- καθαρισμού, που προσέλαβε ειδικό εξωτερικό συνεργείο μαγείρων και εξωτερικό πλυντήριο ιματισμού( αφού τα πλυντήρια χάλασαν εν μία νυκτί) και ετοιμάζεται να προσλάβει μέχρι και ειδικό συνεργείο εκτύπωσης φωτοαντιγράφων (αφού και τα φωτοτυπικά χάλασαν επίσης εν μία νυκτί).
 
press-gr.blogspot