Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Πολλοί τρόποι να ξεπλύνεις χρήμα μέσω του ποδοσφαίρου....

Έλεγχος σε ΠΑΕ για πλαστά εισιτήρια
http://2.bp.blogspot.com/_MZF3PNZaqK8/TJDVeNPrj9I/AAAAAAAAAJY/Dne2tKEXQJQ/s1600/sunallages.jpg
   "Ουδέν σχόλιο" δηλώνουν παράγοντες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης πλαστών εισιτηρίων σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και σε ευρωπαϊκούς αγώνες από ομάδες της σούπερ λίγκα.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ορισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια αντί για θεωρημένα από την εφορία με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν το νόμιμο ΦΠΑ, ενώ παράλληλα εμφάνιζαν πωλήσεις λιγότερων εισιτηρίων (θεωρημένων από την εφορία) καταβάλλοντας έτσι μικρότερα ποσά.


    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρακτική αυτή διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ σε αγώνες πρωταθλήματος της ΑΕΚ (με τον Ολυμπιακό) και του ΠΑΟΚ (με τον Ατρόμητο Αθηνών).

    Επίσης, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στην ίδια πρακτική έχουν καταφύγει και άλλες πέντε ομάδες της σούπερ λίγκα, οι οποίες είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος Αθηνών.

    Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής, στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφεραν ότι: «Υπάρχει μία μικρή εσωτερική ατασθαλία στη θεώρηση των εισιτηρίων στο ματς με τον Ατρόμητο (28/12). Δεν υπάρχει όμως θέμα φοροδιαφυγής και δεν έχουμε κανένα λόγο ανησυχίας».

    Από την πλευρά τους στελέχη τόσο της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ όσο και της ΠΑΕ ΑΕΛ κάνουν λόγο για σκοπιμότητες και τονίζουν ότι εφαρμόζουν το εποπτευόμενο από τη ΓΓΑ σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ΑΠΕ