Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι Ηλ. Μπεριάτος - Σπ. Σπύρου στο 2ο γύρο

dsc_3508

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ και τα επιτελεία των υποψηφίων, κάνουν τους τελευταίους υπολογισμούς τους για να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε ένα εντελώς προβληματικό περιβάλλον, με ετερόκλητα σχήματα, συνεργασίες και έωλα διλήμματα που μόνον ως πολιτικά δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν, με διασπαστές ένθεν και ένθεν με πολιτικό προσωπικό που σε πολλές περιπτώσεις βγήκε από τη ναφθαλίνη, επενδύοντας στην πιθανότητα να μπερδευτεί ο κοσμάκης, να τους ψηφίσει και έτσι να καταφέρουν και αυτοί να εκλεγούν για να ολοκληρώσουν το "έργο" τους, διεξάχθηκε εν πολλοίς ο προεκλογικός αυτός αγώνας.

Τα απρόβλεπτα, έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους, τόσο στο Δήμο της Κέρκυρας, όσο βέβαια και στα Ιόνια Νησιά.

Ωστόσο, έκλεισε και αυτός ο κύκλος και το μόνο που μένει πλέον δεν είναι τίποτε άλλο από την πραγματική έκφραση της δημοκρατίας, μέω των καλπών της Κυριακής. Δηλαδή, την ετυμηγορία των πολιτών, η οποία είναι το πλέον αδιαμφισβήτητο φίλτρο των όσων ακούστηκαν, των όσων γράφτηκαν, των όσων τα επιτελεία και οι υποψήφιοι σκαρφίστηκαν, στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν, να πείσουν ή και να ξπεγελάσουν τους πολίτες, εξασφαλίζοντας την ψήφο τους.

Με αυτά και αυτά, σύμφωνα με τις πλέον ρεαλιστικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες αναλύσεις, σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το νήμα το κόβει πρώτος ο Σπύρος Σπύρου, εκλεκτός της Ν.Δ., ακολουθώντας με σημαντική δυναμική ο καθηγητής Ηλίας Μπεριάτος, διαψεύδοντας έτσι κάθε διαφορετική αρχική εκτίμηση, εξαιτίας της καθυστέρησης στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. 

Ο συγκροτημένος πολιτικός του λόγο, αλλά και η επιμονή του να αντισταθεί στις "σειρήνες" της παραπολιτικής και του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, φαίνεται πως αρκούσαν, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να πείσει για την γνώση του αντικειμένου, για το πολιτικό του ήθος, κυρίως όμως για τη διάθεση του να προσφέρει έργο, πλαισιωμένος από φρέσκους στην πολιτική, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά και με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας υποψηφίους.

Ο έτερος υποψήφιος Γιώργος Καλούδης, όπως όλα δείχνουν, χάνει οριστικά το τρένο που οδηγεί στο δεύτερο γύρο. Η πόλωση που επιδίωξε να επιτύχει ως βασικό του εργαλείο για να προσελκύσει υποψήφιους, αλλά και ψηφοφόρους, διασπώντας τη συνοχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Επιπλέον, οι ετερόκλητες πολιτικές συνεργασίες, η πλειοψηφία των οποίων έρχεται από το μακρύ παρελθόν της Κερκυραϊκής πολιτικής ιστορίας, υποψήφιοι που έχουν ασκήσει εξουσία, έχοντας γίνει ιδιαιτέρως γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες για το τι ακριβώς πρεσβεύουν, αλλά και ένας πολιτικός λόγος από τον επικεφαλής, αιρετικός, πολωτικός, χωρίς συνοχή και πειστικότητα, αποτέλεσαν τις αιτίες για την καθήλωση της δυναμικής του συγκεκριμένου συνδυασμού σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, σε ότι αφορά στον Υποψήφιο του ΚΚΕ, φαίνεται πως δεν απολαμβάνει της λαϊκής αποδοχής, σε αντίθεση με το σύντοφο του Χ. Χαραλάμπους, για το δήμο της Κέρκυρας, ωστόσο επιτυγχάνει να κρατήσει σε αξιοπρεπές επίπεδο τα ποσοστά του κόμματος του.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στις εκλογές, δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, και έτσι απλά προσπαθούν για την αξιοπρεπέστερη δυνατή παρουσία.

Κλείνοντας, σήμερα Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού "Ιόνιο Αρχιπέλαγος", Ηλίας Μπεριάτος. (φώτο/Β.Δουκάκης).

Παρόντες, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, η βουλευτίς Άντζελα Γκερέκου, ο γγ της ΠΙΝ Κ. Γεωργαλίδης, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σ. Μικάλεφ, οι πρώην βουλευτές Σπ. Ράλλης και Σπ. Καλούδης, οι πρώην Δήμαρχοι Κερκυραίων Χρ. Σαρλής και Γ. Κούρκουλος και ο πρώην Νομάρχης Γ. Μαχειμάρης, ο γραμματέας της ΝΕ Χρ. Μπούκας καθώς και πολλά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. 


dsc_3358


dsc_3404

dsc_3625

dsc_3517

Η ομιλία Μπεριάτου

Απευθυνόμενος στους Κερκυραίους και αφού τους ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική παρουσία τους στην προεκλογική του ομιλία, ο Ηλίας Μπεριάτος αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών το οποίο όπως τόνισε δεν είναι άλλο από την επιτυχή εφαρμογή της μεταρρύθμισης «Καλλικράτη» και την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας από τα πρόσωπα που μπορούν και θέλουν να εργαστούν για την επιτυχία του θεσμού και την ουσιαστική πρόοδο των Ιονίων Νήσων. Γι' αυτό και ζήτησε από τους Κερκυραίους να στηρίξουν και να εμπιστευτούν το συνδυασμό του, που πλαισιώνεται από πρόσωπα που έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να αναλάβουν το δύσκολο και σημαντικό έργο της διοίκησης της νέας αιρετής Περιφερειακής Αρχής.

Πληροφορίες και από enimerosi.com