Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ξεκάθαρα αποτελέσματα για 104 δήμους, επαναληπτικές κάλπες για τους υπόλοιπους 221


Την ερχόμενη Κυριακή θα κριθεί η εκλογική αναμέτρηση στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, ενώ από την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτη δύναμη.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια Κρήτης, καθώς με καταμετρημένο το 96,5% ο Σταύρος Αρναουτάκης φαίνεται μέχρι στιγμής να κερδίζει την περιφέρεια Κρήτης με ποσοστό 50%, έναντι 17,6% του ανεξάρτητου Δημήτρη Γιαννουλάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να περνάει από την πρώτη Κυριακή η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου με ποσοστό 50,7% ο συνδυσμός του Γιάννη Μαχαιρίδη είναι πρώτος έναντι 31,1% του Χαράλαμπου Κόκκινου, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Στήθος με στήθος δίνεται ο αγώνας, για το ποιος θα αναδειχθεί πρώτος την πρώτη Κυριακή, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου η διαφορά των δύο πρώτων είναι μερικές εκατοντάδες ψήφων.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Γιάννης Γιαννακίδης, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, προηγείται με ποσοστό 41,76%, έναντι του Γεώργιου Παυλίδη, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, με 41,13%, ενώ στην περιφέρεια Πελοπόννησου ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 41,8%, έναντι του Δημήτρη Δράκου από τη ΝΔ με 40,8%

Στην Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Γ. Σγουρός υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 24,1% και ακολουθεί ο Β. Κικίλιας με 20,4% υποστηριζόμενος από τη ΝΔ.

Στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου προηγείται ο Π. Βογιατζής υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 38,29% και ακολουθεί ο Α. Γιακαλής υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 36,3%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προηγείται ο Α. Κατσιφάρας με 43,2% υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο Γ. Παπαναστασίου με 26,7%
υποστηριζόμενος από τη ΝΔ.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προηγείται ο Γ. Δάκης υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με ποσοστό 46,3% και ακολουθεί ο Παπαϊορδανίδης Ι.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου προηγείται ο Καχριμάνης Α. υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 44,7% και ακολουθεί ο Αργύρης Ευ. υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 38,6%.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προηγείται ο Κ. Αγοραστός υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 38,5% και ακολουθεί ο Α. Παπατόλιας υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 34,8%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προηγείται ο Σπυρ. Σπύρου υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 30,1% και ακολουθεί ο Η. Μπεριάτος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 25,8%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται ο Π. ΨωμιάδηςΜ. Μπόλαρης

Τέλος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προηγείται ο Περγαντάς Κ.Χειμάρας Α. υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 35,11%.

Σε επίπεδο δήμων, η μάχη έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη Κυριακή σε 104, ενώ σε επαναληπτικές εκλογές θα οδηγηθούν 221 δήμοι. Οι «άτυχοι», είναι σε 16 δήμους, όπου αν και έφτασαν πολύ κοντά στο 50% δεν κατάφεραν να το «πιάσουν» και έτσι οδηγούνται στον δεύτερο γύρο, ενώ σε 15 δήμους οι υποψήφιοι στάθηκαν τυχεροί και ξεπέρασαν έστω και λίγο το ποσοστό του 50% και εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή. Σε ντέρμπι, για το ποιος θα εξασφαλίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο, είναι 39 δήμοι.

Στην Αθήνα ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκεντρώνει ποσοστό 34,9%, ενώ ο Γιώργος Καμίνης 28,4%.

Στη Θεσσαλoνίκη ο Κώστας Γκιουλέκας συγκεντρώνει ποσοστό 37,8% και ο Γιάννης Μπουτάρης 33,5%.

Στον Πειραιά ο Γιάννης Μίχας περνάει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 29,5%, μαζί με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο που συγκεντρώνει ποσοστό 23%.
υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 38,4%. υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 43,2% και ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 30,6%. υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 39,9% και ακολουθεί ο

TO BHMA