Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ένα βήμα πιο κοντά στη σύγχρονη τεχνολογία η Τουρκία

Αχμέτ Νταβούτογλου
 
Στην υλοποίηση δράσεων που θα τη φέρουν πιο κοντά στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και τις επιστημονικές εξελίξεις, προσανατολίζεται η Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ, το υπουργείο θα προχωρήσει στο διορισμό διπλωματικού επιστημονικού προσωπικού, στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Γερμανίας, αλλά και της Βρετανίας, προκειμένου να καταγράφονται, αλλά και να εισάγονται στην Τουρκία, οι σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις.

Η υλοποίηση του μέτρου αυτού αναθεωρεί και προεκτείνει τα παραδοσιακά καθήκοντα του διπλωματικού προσωπικού στις τουρκικές πρεσβείες, πέραν των διπλωματικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, με τελικό ζητούμενο την εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.


Η εισαγωγή της τεχνογνωσίας αυτής θα εξυπηρετήσει επίσης τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης Ερντογάν για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης σε θετικά επίπεδα, κατά τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η Τουρκία να αναδειχτεί σταθερά, σε περιφερειακή δύναμη της περιοχής, αλλά και να ενισχυθούν αποτελεσματικά τα οικονομικά και επιστημονικά ερείσματά της, για την επίτευξη του τελικού στόχου ένταξής της, στην ΕΕ.

ΣΚΑΙ