Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

"Λύνουν χειρόφρενο" οι μεταφορείς


    Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης ανεστάλη και η πλειοψηφία των μεταφορέων "λύνει χειρόφρενο", διαβεβαιώνει η επίσημη και εκλεγμένη ηγεσία του κλάδου, με αφορμή τα όσα σημειώνονται, από τα ξημερώματα σήμερα, με την αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή Αγώνα να μην αναγνωρίζει την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων.


    Κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του Κλάδου, μιλώντας στο ΑΠΕ, χαρακτήριζε την ενέργεια αυτή της Επιτροπής Αγώνα αδικαιολόγητη, κάνοντας λόγο για καθαρά κομματική τοποθέτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει διάσπαση ακόμη και στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γερανοφόρων οχημάτων κ. Σαχινίδης, που ήταν μέλος της Επιτροπής, διαχώρισε πλήρως τη θέση του.

    Σύμφωνα με τον ίδιο συνδικαλιστή στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση των εννέα προέδρων που έχουν εκλεγεί επίσημα και της Επιτροπής Αγώνα, η οποία, ας σημειωθεί, δεν έχει εκλεγεί, αλλά οριστεί, σημειώθηκαν προπηλακισμοί και φραστικές επιθέσεις από ορισμένα μέλη της Επιτροπής κατά της συνδικαλιστικής ηγεσίας των μεταφορέων, που είχε τη χθεσινή, καθοριστική συνάντηση με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    Ορισμένα από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της κ. Πασπάτης διαφώνησαν με τη διαδικασία που ελήφθη η απόφαση, για αναστολή της κινητοποίησης και ζήτησαν να συνέλθουν πάλι οι 96 πρόεδροι απ΄ όλη την Ελλάδα για να αποφασίσουν.

    Είναι μια διαδικασία που κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί και κάτω από ποιες συνθήκες, καθώς οι περισσότεροι σήμερα έχουν πιάσει δουλειά.

    Σε ότι αφορά τώρα την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα μπλόκα, είναι εντελώς διαφορετική από τη χθεσινή. Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας των Βυτιοφόρων κ. Άγγελος Φάλαρης, δήλωνε το πρωί στο ΑΠΕ, ότι σχεδόν όλα τα βυτιοφόρα έφυγαν από την Ελευσίνα που ήταν παρκαρισμένα και από τα ξημερώματα έχουν πιάσει δουλειά.

    Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα γερανοφόρα που ήταν παρκαρισμένα στο Χαϊδάρι, ενώ μαζικές αποχωρήσεις παρατηρούνται από τα μπλόκα των διοδίων, της Μεταμόρφωσης και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

ΑΠΕ